גוגל המשיכה לעקוב גם אחרי מי שביטל את האפשרות - ועכשיו היא צריכה לשלם
חברת הענק הסכימה להסדר על סך מאות מיליוני דולרים עם 40 מדינות בארה"ב, שחקרו אותה כיצד היא מטעה את הציבור ולוקחת את "המידע האישי הרגיש והיקר ביותר"

חברת גוגל הסכימה להסדר בסך 391.5 מיליון דולר עם 40 מדינות - זאת כדי להגיע לסיום חקירה לגבי האופן שבו החברה עקבה אחר משתמשים. 

(צילום: Shutterstock)

החקירה של המדינות החלה לאחר פרסום תחקיר בסוכנות הידיעות AP משנת 2018, שמצא כי גולג ממשיכה לעקוב אחר מיקום המשתמשים שלה, גם אחרי שהם ביטלו את הסכמתם למעקב כזה. 

התובע הכללי של קונטיקט, וויליאם טונג, אמר בהצהרה: "ההסדר בסך 391.5 מיליון דולר הוא ניצחון היסטורי לצרכנים בעידן של הסתמכות גוברת על טכנולוגיה. נתוני מיקום הם בין המידע האישי הרגיש והיקר ביותר שגוגל אוספת, ויש כל כך הרבה סיבות מדוע צרכן עשוי לבטל את הסכמתו למעקב".

במסיבת העיתונאים, טונג פנה גם לציבור ואמר להם "לעשות בדיקה קטנה" של ההגדרות, ולכבות את המעקב אחריהם אם הם לא רוצים שהמידע הזה יהיה אצל גורם כזה או אחר. "זו לא הגזמה לומר שאנחנו חיים בכלכלת מעקב. תבינו, עוקבים אחרינו כל דקה, בכל יום, איפה שאתם לא נמצאים".

גוגל, שבסיסה במאונטיין וויו בקליפורניה, אמרה שהיא תיקנה את הבעיות שהיו בתוכנה שלה כבר לפני מספר שנים. "בהתאם לשיפורים שעשינו בשנים האחרונות, הגענו להסדר בחקירה הזו שהתבססה על מדיניות מוצר מיושנת ששינינו לפני שנים".

התחקיר שבוצע על ידי AP לפני כארבע שנים, הראה כי תוכנת המעקבים משפיעה על כ-2 מיליארד משתמשים במכשירי אנדרואיד, ועוד מאות מיליונים במכשירי אייפון המסתמכים על גוגל עבור מפות או חיפוש. 

היועץ המשפטי לממשלה שחקר את גוגל אמר שחלק מרכזי בעסקי הפרסום הדיגיטלי של החברה הם נתוני המיקום של המשתמשים, אותם הוא כינה כנתונים האישיים הרגישים והחשובים ביותר שהחברה אוספת. כך, גוגל משתמשת במידע הזה כדי למקד מודעות לצרכנים. 

התובע הכללי אמר שגוגל הטעתה את המשתמשים שלה בנוגע לנוהלי מעקב המיקום שלה לפחות מאז שנת 2014, תוך הפרה של חוקי הגנת הצרכן של המדינה. 

לא פחות חשוב, כחלק מההסדר גוגל הסכימה להפוך את השיטות שלה ליותר שקופות עבור המשתמשים. זה כולל הצגת מידע נוסף כשהם מפעילים ומכבים את הגדרות המיקום.

YOU MIGHT ALSO LIKE