עוד יום, ועוד גילוי דרמטי בשערוריית FTX המתמשכת.
בפרק האחרון בעלילה השערורייתית והבלתי נפסקת, ה-WSJ מדווח כי זרוע המסחר של אימפריית הקריפטו של סם בנקמן-פריד, חברת "Alameda Research", צברה בשקט מטבעות קריפטו שונים לפני ההכרזות ש-FTX תפרסם אותם כקבילות למסחר - נוהג שהינו בלתי חוקי בעליל.
ניתוח נתוני בלוקצ'יין ציבוריים של חברת האנליטיקה "ארגוס" העלה כי בימים ש-FTX דיווחה שהיא תציג טוקנים (אסימונים) "חדשים" בין שנת 2021 למרץ השנה, חברת הבת 'אלמדה ריסרצ'' (בבעלות אותה קרן של בנקמן-פריד בעלי FTX) למעשה כבר צברה אסימונים בשווי של כ-60 מיליון דולר - במטרה ככל הנראה למכור אותן עם פרץ הביקוש המתוזמר של לקוחות הבורסה - וכך להרוויח רווח עצום בלא שום סיכון.
למרות שלא ברור אם 'אלמדה' מכרה את האסימונים, הנוהג ממשיך להעלות שאלות לגבי נהלי הרגולציה בעולם הקריפטו שבו טקטיקות מניפולטיביות שכאלה הפכו לדרך חיים עבור עסקנים.
הדיווח מציין את המובן מאליו לגבי הרישומים ב-FTX שהוסיפו "גם נזילות וגם חותמת לגיטימציה" לאסימונים, ושלעתים קרובות העלו את מחירי האסימונים.
למה הדבר דומה? לכך שהבורסה בניו יורק תרכוש מראש סכום מסוים של מניות בהסתר ולאחר מכן תשווק אותם באמצעות קרן ''עצמאית'' כאילו אין לה אינטרס בפמפום.
עומר אמג'ד, מייסד שותף של ארגוס, מסר לוול סטריט ג'ורנל: "מה שאנחנו רואים זה שהם בעצם כמעט תמיד בחודש שקדם [להשקה] קנו פוזיציה חדשה. זה די ברור שיש משהו חדש בשוק שמבשר להם שעליהם לקנות אסימונים שהם לא רכשו בעבר".
גם אלמדה וגם FTX לא הגיבו לשאלות ה-WSJ, למרות שבנקמן-פריד אמר לעיתון הפיננסי כבר בפברואר של'אלמדה' "יש את אותה גישה למידע כמו לכל משתתפי השוק האחרים בפלטפורמה וכי לסוחרים שלה לא הייתה גישה למידע. או גישה מיוחדת למידע על הלקוחות".
זה היה שקר.