עד סוף העשור הזה, אם הכל ילך כמתוכנן, למיאמי יהיה גורד-שחקים חדש שיתנשא מעל קו הרקיע של העיר ואשר יתנשא לגובה של יותר מ-300 מטרים, וכל זאת תוך שהוא מתוכנן לעמוד למול רוחות בעוצמת הוריקן המאפיינות את האזור.
ה-WSJ דיווח כי יזמים פרצו-דרך עם ראשית העבודה על מגדל המגורים החדש מבית 'וולדורף אסטוריה' כבר בחודש אוקטובר ומחכים בכליון עיניים לחניכת המגדל שיקשט את קו הרקיע של העיר ויהיה בגובה 100 קומות.
המגדל יכלול כ-360 דירות יוקרה וכ-205 חדרי אירוח במסגרת מלון.
מדובר יהיה למעשה בבניין המגורים הגבוה ביותר מחוץ למנהטן בארה"ב כולה.
חברת PMG, המפתחת את מגדל וולדורף, אמרה כי המבנה הצליח לגבור על אתגרי תכנון רבים, כגון הצורך להנדס את הבסיס באבן-גיר נקבובית, הרוחות בעוצמת הוריקן, וקבלת אישור מנמל התעופה הבינלאומי של מיאמי לבנות בניין כה גבוה באמצע נתיב טיסה עמוס. אחד הפלאים ההנדסיים ש-PMG עבדה עליו הוא מטוטלת הנמצאת בחלקו העליון של המגדל הפועלת למול הרוחות העזות. כמו כן, ישנן גם תוכניות להשתמש בטכנולוגיה מיוחדת הנקראת 'ערבוב אדמה עמוק' כדי ליצור בסיס יציב למגדל.
"במקום שבו בניינים אחרים אולי היו לוקחים ארבעה חודשים להנחת יסודות, לנו ייקח שנה להביא את כל המבנה הזה למצב בסיס", אמר מנכ"ל PMG, קווין מלוני.
מלוני הוסיף כי הבניין כה מסיבי עד כי רוחות בעוצמה של 150-200 קשר לא יפגעו בו - וזאת בעיקר משום שכל קומה משתרעת על פני 20,000 רגל רבועי בהשוואה ל-5,000 הרגל הרבועים במגדל 'רחוב 57 מערב' של PMG במנהטן.
"קוד הבנייה במיאמי הוא המחמיר ביותר במדינה, זה נכון גם לגבי מגדלים בגובה 1,000 רגל או מגדלים בני שמונה קומות. אין עיר בה אני מרגיש בטוח יותר מאשר מיאמי במונחים של קוד הוריקן", אמר ריאן שיר, שותף מנהל ב-PMG.
מלוני מצידו הוסיף כי 87% משטח הדירות במגדל הסופר-גבוה כבר נמכר, עם יחידות המתומחרות ב-2 מיליון דולר (כמחיר התחלתי) ומעלה.
הביקוש הגבוה למגדל העתידי יכול לנבוע מזרם מסיבי של אנשים וכסף חדש שמציף את מיאמי.
ישנם אילי הון פיננסיים, כמו המיליארדר קן גריפין שמעביר את המטה העולמי של 'סיטאדל' ו'סיטאדל בטחונות' משיקגו לפלורידה.
אכן, הרוחות הפיננסיות משתנות, ובתוך זמן קצר יתמלאו רחובות במיאמי במנהלי תיקים ומתכנתים.
מיאמי היא וול סטריט הבאה.
אנו בספק אם מגדל וולדורף יהיה היחיד עד סוף העשור.