אחרי שמאסק רכש את טוויטר התברר: המשקיע השני בגודלו הוא נסיך סעודי
העובדה מעלה חששות רבות שכן הסעודים ידועים בהפרה שיטתית של חופש הביטוי - כאשר זו הסיבה שמאסק החליט מלכתחילה לקנות את הפלטפורמה החברתית

הרכישה של טוויטר על ידי אילון מאסק עמדה בלב מחלוקת ציבורית עוד מהרגע שהוא הניח את ההצעה על השולחן לפני כחצי שנה, אך כעת התגובה הנגדית גדלה כאשר מתברר מי הוא המשקיע השני בגודלו בפלטפורמה החברתית. 

כזכור, האיש העשיר בעולם סגר את העסקה ביום שישי האחרון, מה שהעלה חששות של משתמשים רבים לגבי עתידה של הרשת החברתית כאשר מאסק הבטיח לתעדף את חופש הביטוי. 

לאחר החתימה, התברר כי מייסד טסלה ו-SpaceX הסתמך על הון עצמי ממשקיעים אחרים כדי לבצע את העסקה - ווכאן נכנס אלוואליד, נסיף סעודי ומנכ"ל חברת Kingdom, Holding, שהתחייב להביא 1.89 מיליארד דולר, השווה לכמעט 35 מיליון מניות, בהון עצמי כדי לעזור למאסק לרכוש את טוויטר. 

בהודעה לעיתונות, אלוואליד אישר כי השתמש במניות החברה שלו לטובת העסקה, מה שהופך את 'קינגדום הולדינג' למשקיעה השנייה בגודלה בענקית המדיה החברתית - מיד לאחר מאסק.

הסתמכותו של מאסק על גורם מערב הסעודית עוררה שאלות רבות, בעיקר בשל הפרתה של הממלכה את חופש הביטוי פעמים רבות - כמו רציחתו של העיתונאי ג'מאל חשוקג'י, וגזר הדין בן 16 השנים שנקבע לאחרונה נגד אזרח אמריקאי בן 72 שצייץ ביקורת נגד סעודיה. 

מכאן, המבקרים טוענים לצביעות מסוכנת בכך שמאפשרים לבני המלוכה הסעודים להיות בעלים על טוויטר, שנרכשה כדי 'להגן על חופש הביטוי'.

כך למשל, ריאן גלאגר מסוכנות החדשות 'ביזנס אינסיידר', כתב: "לא נבדקה מספיק העובדה שההשתלטות של אילון מאסק על טוויטר נעוצה במזומן שהגיע מקטאר ומערב הסעודית".

"טוויטר נפגעה בעבר ממרגלים סעודים שהשתמשו בנתונים פנימיים כדי לעלות על מתנגדים ולהכניסם לכלא. וזה מפתיע שבעלים חדש של טוויטר - במיוחד אחד שמתיימר להיות אבסולוט של חופש הביטוי - ירצה השפעה סעודית בפלטפורמה".

טומי ויטור, איש צוות לשעבר במשרדו של הנשיא ברק אובמה, צייץ: "המשקיעה השנייה בגדולה בטוויטר היא… ערב הסעודית. הממלכה אשר חובבת לנסר עצמות וזו שגזה זה עתה על גבר אמריקאי בן 72 להיכנס ל-16 שנות מאסר בגין ציוצים".

YOU MIGHT ALSO LIKE