ישראל וארה"ב בסוף: אלו המדינות שהכי כדאי לעבוד בהן
לאחר בחינת זכויות העובדים, כמות חופשות הלידה והשכר הממוצע - נמצא כי מקסיקו היא המדינה עם הביצועים הכי גרועים, ואילו דנמרק מצטיינת ברובם

ישראל וארצות הברית קיבלו את הציונים מהנמוכים ביותר במחקר אשר בחן באילו מדינות הכי כדאי לעבוד, ובאילו לא.

(צילום: Shutterstock)

חברת הביטוח הבינלאומית וויליאם ראסל ביצעה את הניתוח וערכה רשימה של 30 מדינות ברחבי העולם, על ידי מספר קריטריונים - זכויות עובדים, השכר הגבוה, חופשת לידה, שעות עבודה, שכר מינימום, חופשה שנתית וחגים. 

ישראל הגיעה למקום החמישי במדינות הגרועות בעולם מבחינת תנאי עבודה והטבות. היא כן הצטיינה בנושא חופשת הלידה, בה דורגה במקום השישי, אך בשעות העבודה הממוצעות היא הוצבה במקום ה-26. גם בכמות החופשות השנתיות ישראל הגיעה למקום ה-26, עם 12 ימים בסך הכל בשנה. 

המדינה עם תנאי העבודה הכי גרועים היא מקסיקו, שקיבלה ציון עבודה ותעסוקה של 0.47 מתוך 10 - מספר שהוא נמוך בהרבה מכל מדינה אחרת. זאת בשל "שכר נמוך, חופשה שנתית וחגים, כמו גם עבודה עם שעות ממושכות והפרות שיטתיות של זכויות העובדים במדינה", כפי שנכתב בניתוח.

את המקום השני, מהסוף כמובן, תפסה ארצות הברית, עם ציון של 2.37 מתוך 10. ממצאי המחקר העלו כי העובדים האמריקאים הם היחידים שלא מקבלים הבטחה לחופשת לידה, חגים בתשלום או חופשה שנתית - כאשר האחרונה אינה בחוק ונתונה לשיקול דעת המעסיק.

(צילום: Shutterstock)

עם זאת, בניגוד לציונים הגרועים ברוב הגורמים האחרים, ארה"ב קטפה את המקום הראשון עם ממוצע השכר הגבוה ביותר - 74,738 דולר. הסכום גבוה בלפחות 12,000 דולר מהמדינה שזכתה כזו שהכי טוב לעבוד בה. 

במקום השלישי המפתיע נמצאת יוון, שקיבלה ציון של 2.89 בכל הנוגע לעבודה ותעסוקה, זאת בשל משכורות נמוכות, שעות עבודה ארוכות מאוד ובעיות רבות בשמירה על זכויות העובדים.

מהצד השני של הרשימה, המדינה שזכתה להיות המקום הטוב ביותר לעבוד בה היא דנמרק, שקיבלה את הציון הגבוה 7.54. על פי הממצאים, דנמרק מציגה שילוב של משכורות גבוהות ממוצעות, שעות עבודה נמוכות, זכויות עובדים מוגנות ולפחות 25 ימי חופש בשנה.

ממש אחריה נמצאת פינלנד, עם 7.46 נקודות מתוך 10. המדינה מצטיינת בעיקר בשמירה על זכויות עבודה, והיא נתפסת כמדינה שבאמת אכפת לה מהעובד הממוצע.



YOU MIGHT ALSO LIKE