בתום משא ומתן מפרך, אשר התנהל בין איגוד העובדים וחברות הרכבת, ברגע האחרון הושג הסכם והשביתה המתוכננת להיום, חמישי, בוטלה. מכאן, הרכבות של אמטרק היוצאות מוושינגטון ימשיכו את הפעילות שלהן אל פלורידה, שיקגו, ג'ורג'יה ועוד.
(צילום: Shutterstock)
אמנם עובדי אמטרק לא היו מעורבים בסכסוך העבודה המתמשך, אך כ-34,000 קילומטרים של מסילות מחוץ למסדרון הצפון-מזרחי, כלומר בוסטון לוושינגטון הבירה, נמצאות בבעלות ובתחזוקה של חברות הובלה.
לפני ההכרזה על ההסכם, אמרטק הודיעה על הפסקת הפעילות של הרכבת האוטומטית (וושינגטון לסנפורד, פלורידה), קפיטול לימיטד (וושינגטון לפיטסבורג), קרדינל (וושינגטון לשיקגו) והפלמטו (מדרום לוושינגטון לסוואנה, ג'ורג'יה). זאת, לאחר שבתחילת השבוע היא כבר ביטלה 10 רכבות בין-עירוניות.
מכאן, רכבות נוסעים אחרות כמו Metra בשיקגו הודיעו גם הן כי השירות שלהן ימשיך לפעול כסדרו.
היה חשש כבד כי השביתה תפעיל עומס נוסף על שרשראות האספקה המתקשות ממילא, מה שהיה עלול להגביר את העלויות הגבוהות גם ככה. אפילו השבתה קצרה הייתה צפויה לשבש באופן דרמטי את משלוחי הדלק, הכימיקלים, מזון, פחם ומוצרים מיובאים אחרים.
(צילום: AP)
לפי קבוצת הסחר של איגוד הרכבות האמריקאיות, שביתה תעלה לכלכלה כ-2 מיליארד דולר ביום. הארגון הלוביסטי מוושינגטון, השולחן העגול, אמר כי שביתה כזאת הייה יוצרת "קטסטרופה כלכלית".
אנליסטים הזהירו כי שביתה תוביל למחסור חמור בבנזין בצפון-מזרח, שכן 300,000 חביות נפט גולמי מועברות ברכבת מדי יום.
ישנם 12 איגודים אשר מייצגים 115,000 עובדים אשר חייבים להצביע כדי לאשר את ההסכמים, ועד כה רק תשעה חתמו. ההסכמים מבוססים על המלצות של מועצת החירום הנשיאותית, שמונתה בקיץ על ידי הנשיא ג'ו ביידן, והם דורשים העלאות של 24 אחוזים ובונוסים של 5,000 דולר בהסכם לחמש שנים, עם תשלום רטרואקטיבי מ-2020.
מנהלת ביידן לחצה על האיגודים וחברות ההובלה להגיע להסכמה כדי להימנע משיבושים קשים כאלה, וכעת עובדת על תוכנית למשלוח סחורות באמצעות משאיות כדי להתמודד מעט עם המשבר באספקה.
יש לציין כי לקונרס יש את הכוח לחסום את השביתה, כפי שעשה בסכסוכי עבודה לאומיים בעבר, אך לא ברור אם אכן יפעל כך שכן השיקולים שונים כעת, לקראת בחירות אמצע הקדנציה.