נראה שהמיתון שהבית הלבן ממשיך לטעון שלא קיים מכה בשוק הרכב.
כך לפחות על פי תחזיות חדשות של J.D. Power, שפרסמו השבוע את ההערכות והניתוחים שלהם לקראת הצגת נתוני המכירות של חודש יולי 2022.
תחזית משותפת של J.D. Power ו-LMC Automotive צופה כי "המכירות הקמעונאיות של כלי רכב חדשים החודש צפויות להגיע ל-988,400 יחידות, ירידה של 10.8% בהשוואה ליולי 2021 בהתאמה לימי מכירה".
ללא התאמה ליום המכירה האחד פחות ביולי 2022, הצניחת היתה עומדת על 14.1%.
אלה רבותיי וגבירותיי - נתונים המבשרים רעה.
סך מכירות הרכבים החדשים לחודש, כולל מכירות שאינן קמעונאיות, צפוי לצלול ל-1,159,700 יחידות, ירידה של 5.7% מיולי 2021 - כאשר בלא נתון ההתאמה ליום המכירה, הירידה הייתה 9.2%.
"יולי הוא עוד חודש שבו מגבלות האספקה שומרות את מכירות הרכב נמוכות באופן מלאכותי, אך מספקות מחירי עסקאות גבוהים ורווחיות לסוחרים. יולי 2022 בדרך להיות החודש התשיעי ברציפות שבו המלאי הקמעונאי נסגר מתחת ל-900,000 יחידות, מכיוון שהשיפורים הצפויים בהיקפי ייצור הרכב אינם מתממשים", אמר תומס קינג, נשיא חטיבת הנתונים והאנליטיקה ב-J.D. Power.
הוא המשיך: "קצב המכירות בענף הוא פשוט פונקציה של מספר כלי הרכב הנמסרים לסוחרים מדי חודש, כאשר חלק גדול מכלי הרכב הללו נמכר לפני שהם מגיעים לסוכנות. החודש, 55% מכלי הרכב יימכרו תוך 10 ימים מהגעת לסוכנות, בעוד שמספר הימים הממוצע שרכב חדש נמצא ברשותו של סוחר לפני מכירתו עומד על 19 ימים - ירידה לעומת 29 ימים לפני שנה".
נתון מעניין המעיד כי יש ביקוש אך ייתכן וההיצע מוגבל, ולכן עם ביקוש גדול למול מסגרת סך ההיצע המוגבל, נראה כי נרשמת ירידה בייצור וביכולת האספקה.
קינג גם ציין שמחירי כלי רכב חדשים נותרו קרובים לשיאם, למרות שהמכירות החלו לרדת: "בחודש יולי, מחירי הרכב החדשים ממשיכים לרחף קרוב לרמות שיא, כאשר מחיר העסקה הממוצע צפוי להגיע ל-45,869 דולר - עלייה של 12.3% מאשתקד".
"כתוצאה מכך, למרות שקצב המכירות ירד ב-10.8% משנה לשנה, הצרכנים עדיין יוציאו כמעט 45.3 מיליארד דולר על כלי רכב חדשים החודש, הרמה השנייה בגובהה אי פעם בחודש יולי".
קנג גם ציין שההנחות והתמריצים שסוחרים מעניקים ממשיכים להתמעט בגלל היעדר המלאי:
"באופן לא מפתיע, המחסור במלאי מוביל להנחות קטנות עוד יותר מהיצרנים. הוצאות התמריצים הממוצעות לכל רכב עומדות באזור ה-894 דולר, ירידה של 54.7% לעומת שנה שעברה. נתון זה יציין את החודש השלישי ברציפות שבו התמריצים עומדים מתחת ל-1,000 דולר והפעם הראשונה שהם עומדים מתחת ל-900 דולר. הוצאת תמריצים לכל רכב מבוטאת כאחוז מה-MSRP הממוצע של הרכב. והיא כרגע נוטה לשפל שיא של 1.9%".
"אחד הגורמים התורמים להפחתת הוצאות התמריצים הוא היעדר הנחות על כלי רכב בליסינג. החודש, הליסינג יהווה רק 17% מהמכירות הקמעונאיות. ביולי 2019, חוזי הליסנג היוו 29% מכלל המכירות הקמעונאיות של כלי רכב חדשים".