נתון מטורף: "36% מהאמריקאים שמרוויחים 250,000 דולר חיים מתלוש לתלוש"
לא להאמין אך נראה שגם לעשירי אמריקה פשוט לא נותר מספיק כסף בכיסים בסוף כל חודש, כל הסיבות, הגורמים, והמידע על התופעה המוזרה ערב מה שנראה כמיתון כלכלי זוחל בכתבתנו

למעלה משליש מהאמריקאים שמרוויחים לפחות 250,000 דולר בשנה אומרים שהם חיים ממשכורת מול למשכורת כך לפי 'בלומברג' המדגיש כי האינפלציה "נוגסת יותר בתקציב של האמריקאים בכל קשת השכר".

פרשנות נוספת היא שלאמריקאים שמרוויחים לפחות 250,000 דולר - מה שמציב אותם ב-5% המובילים של המרוויחים במדינה - יש אוריינות פיננסית נוראית.

לפי סקר של Pymnts.com ו-LendingClub, כ-36% ממשקי הבית שמרוויחים לפחות 250 אלף דולר - כמעט פי 4 מהשכר החציוני בארה"ב - מקדישים כמעט את כל הכנסתם להוצאות משק הבית.

משקי בית בעלי הכנסה גבוהה יותר נוטים גם להרבות בהוצאות על כרטיסי אשראי, אם כי יש סיכוי גבוה יותר שהם יוכלו גם לשלם את היתרה במלואה.

האנשים הדחוסים ביותר בקטגוריית בעלי ההכנסה הגבוהה הם בני דור המילניום - אלה באמצע שנות ה-20 עד תחילת שנות ה-40 לחייהם.

למעלה ממחצית מהמרוויחים המובילים בדור הזה מדווחים שנשאר להם מעט מאוד בסוף כל חודש. עם זאת, LendingClub ממהר לציין כי תלוש משכורת לא אומר בהכרח קושי - למעשה, רק 10% מהמרוויחים הגבוהים דיווחו על בעיות לכסות את כל הוצאות משק הבית שלהם באפריל - אבל זה אומר שהם יצטרכו להתאים באופן קיצוני את אורח החיים שלהם במקרה שההכנסה שלהם תיעלם פתאום.

הוצאות הדיור, שבדרך כלל תופסות נתחים גדולים מהתקציבים של אנשים עשירים יותר, זינקו כידוע במהלך המגיפה.

לדוגמה, במחוז אורנג', קליפורניה, בית ברמה גבוהה ביותר עלה 1.7 מיליון דולר באפריל, לעומת 1.2 מיליון דולר בפברואר 2020, זאת בהתבסס על נתוני Zillow Group Inc.

משכנתא על אותו בית, בהנחה של 20% עם מקדמה, תעלה כ-100,000 דולר לשנה.

מדובר ב-40% מההכנסה השנתית של מרוויחי 250,000 דולר לפני מס.

מרוויחים מובילים, גם אלה שמתקשים לשלם את החשבונות, הם כמובן במצב הרבה יותר טוב מאשר שאר המדינה, שמתמודדת עם עליית מחירים בכל דבר, ממזון ועד גז וחשמל.

מלבד בעלי הכנסה גבוהה, 61.3% מכלל הצרכנים שנסקרו דיווחו על חיים ממשכורת למשכורת, עלייה של 9% לעומת שנה קודם לכן, כאשר מספר ההלוואות שצרכנים בארה"ב לוקחים מזנק.

בינתיים, 25% מהאמריקאים דוחים את הפרישה בגלל אינפלציה, כך מצא סקר חדש של BMO. דחיית תוכניות הפרישה נובעת בעיקר משיבוש בחסכונות כתוצאה מהעלאת המחירים, כך מצא הסקר.

36% מהמשיבים בסקר הפחיתו את חסכונותיהם ו-21% משקיעים פחות בפנסיה כדי לעמוד בקצב העלויות הגדלות, לפי הסקר.

"לא ראינו את רמת האינפלציה הזו הרבה זמן, וזה מאוד מרתיע", אמר פול דילדה, ראש תחום אסטרטגיית צרכנות ב-BMO Harris Bank, שהוסיף שאנשים רבים שהם או בפנסיה או לקראת פרישה, עשו זאת.

האינפלציה השפיעה יותר מכל על צעירים אמריקאים - כאשר למעלה מ-60% מאלה בין הגילאים 18 ל-34 דיווחו שהם נאלצו להחזיר את כספיהם לחשבון החיסכון כדי לקזז את העלויות.

אז מה אנשים עושים כדי להילחם באינפלציה? האמריקאים אוכלים פחות בחוץ, נזהרים יותר בחנות, נוהגים פחות ומבטלים או מוציאים פחות בחופשות.

"אנחנו רואים הרבה אנשים שמבצעים את הפעולות האלה כדי שיוכלו להמשיך ליהנות מהחיים שהם רוצים ובו בזמן יוכלו לחסוך או לנהל את התקציב שלהם בהתאם", לדברי דילדה.

מתי המדינה הזו תתחיל ללמד אוריינות פיננסית?

YOU MIGHT ALSO LIKE