לפרופסורית הזו לכלכלה יש פתרון לאנשים הקטנים שמתמודדים עם הצרות האינפלציוניות של אמריקה - השתמשו בתחבורה ציבורית, אכלו יותר ירקות במקום בשר וצמצמו את הטיפול בחיות המחמד שלכם.
במאמר שהתפרסם ב-Bloomberg.com, תרזה ג'ילרדוצ'י מה-New School בניו יורק אומרת שטיפים אלה הם רעיון טוב לכל מי שמרוויח פחות מ-280,000 $ בשנה. "כדי להתמודד עם מחירי הדלק, כדאי לשקול מחדש את התחבורה הציבורית אם זו אופציה במקום שבו אתה גר", אומרת ג'ילרדוצ'י.
אחרי הכל, תעריפי התחבורה הציבורית עולים רק ב-8 אחוזים לעומת 38 אחוזים עבור בנזין. ואל תחשוב על מכונית חדשה; מחירי הרכב החדשים עלו ב-12 אחוז, בעוד שמחירי המכוניות המשומשות זינקו ב-40 אחוזים. ו"כשזה מגיע לאוכל", אומרת הפרופסור, "אל תפחד לחקור". המשמעות היא ללכת על "תחליפי בשר טעימים" כמו ירקות, עדשים ו/או שעועית מכיוון שמחירי הבשר עלו ב-14%. "תכננו לחתוך את המתווך ולצרוך צמחים ישירות. זו דרך יעילה יותר, בריאה יותר וזולה יותר להשיג קלוריות", היא מוסיפה.
עוד טיפים? "התרחקו מקנייה בכמויות גדולות, בטח, אולי יהיו מבצעים מצוינים, אבל בסופו של דבר רוב הצרכנים נופלים בטריקים שמפתים אותם להוציא יותר - דברים כמו דוגמיות חינם, מובילים לעתים קרובות לקנייה אימפולסיבית, או הצבת פריטים מוזלים ליד הכניסה. אם אתה בהחלט חייב לקנות בכמויות גדולות, נסה לעשות זאת עם חבר, כדי שתוכל לפצל חלק מהעלויות ולהבטיח שהכל ייאכל או ייעשה בו שימוש".
Inflation stings most if you earn less than $300K. Here's how to deal:
— Bloomberg Opinion (@bopinion) March 19, 2022
➡️ Take the bus
➡️ Don’t buy in bulk
➡️ Try lentils instead of meat
➡️ Nobody said this would be fun https://t.co/HGJEoXL5ZZ
"אם אתה אחד מהאמריקאים הרבים שהפכו לבעלים של חיית מחמד במהלך המגיפה, אולי תרצה לחשוב מחדש על הצרכים הרפואיים היקרים של חיית המחמד. זה אולי נשמע קשה, אבל חוקרים למעשה לא ממליצים על כימותרפיה לחיות מחמד - שעלולה לעלות עד 10,000 דולר - מסיבות אתיות".
פריט אחד שלא נכלל ברשימה של ג'ילרדוצ'י, להחליף את הדמוקרטים בקונגרס בנובמבר הקרוב, ואת ג'ו ביידן בעוד שנתיים.