ברגר קינג לא יכולה לסגור את מאות סניפיה הממוקמות ברוסיה מכיוון שהזכיין הראשי שלה במדינה "סירב" לעשות זאת למרות המלחמה המתמשכת באוקראינה, כך לפי בכירים בחברת האם של ענקית המזון המהיר. נשיא Restaurant Brands International, דיוויד שיר, פירט את הדילמה של החברה במכתב פתוח לעובדים בו הסביר כי ברגר קינג פועלת ברוסיה באמצעות "שותפות מיזם משותף" עם איש העסקים אלכסנדר קולובוב, המטפל בתפעול השוטף ובפיקוח על כ-800 הסניפים במדינה.
RBI מחזיקה רק ב-15% מהמניות במיזם המשותף - כלומר אין לה מנוס אם השותפים לא ישתפו פעולה עימה - כתוצאה מכך, הסניפים ממשיכים לפעול גם כאשר מאות חברות מערביות מנתקות את הקשרים עם רוסיה בעקבות הפלישה.
"פנינו למפעיל הראשי של העסק ודרשנו להפסיק את פעילות מסעדת ברגר קינג ברוסיה. הוא סירב לעשות זאת", אמר שיר במכתב.
השותפים הנוספים של בעל ברגר קינג במיזם המשותף הם Investment Capital Ukraine, חברת השקעות מובילה, ו-VTB Capital, שלוחה של בנק VTB הרוסי.
שיר הוסיף כי RBI "החלה להיפטר מחלק הבעלות שלנו בעסק".
"למרות שהיינו רוצים לעשות זאת באופן מיידי, ברור שייקח זמן לעשות זאת בהתבסס על התנאים של הסכם המיזם המשותף הקיים שלנו", אמר.
החברה השעתה את התמיכה התאגידית בעסקיה ברוסיה ומתכננת לתרום את כל רווחיה לסוכנות הפליטים של האו"ם.
שיר המשיך ואמר כי RBI לא יכול "להשהות באופן חד צדדי את הפעולות" ברוסיה אלא אם כן הרשויות הרוסיות יסכימו לתמוך במהלך בשטח - דרישה ש"לא תתרחש בקרוב".
"האם נרצה להשעות את כל פעולות ברגר קינג באופן מיידי ברוסיה? כן. האם אנו מסוגלים לאכוף היום הפסקת פעולות? לא, אבל אנחנו רוצים להיות שקופים בפעולות שלנו ולהסביר את הצעדים שנקטנו כדי לעמוד מול הקהילה העסקית הבינלאומית בתגובה למתקפה של רוסיה על אוקראינה ואנשיה".
יותר מ-400 חברות מערביות כבר יצאו מרוסיה מאז שהקרמלין הורה על פלישתו לאוקראינה.
אבל כמה חברות שניסו לעזוב, כולל יריבתה של ברגר קינג למזון מהיר מקדונלד'ס, נתקלו בקשיים.
בעוד שמקדונלד'ס סגרה את כל החנויות בבעלות החברה ברוסיה, כמה זכיינים מקומיים המשיכו לעבוד.