טקסס, לואיזיאנה ומיסיסיפי הגישו תביעה נגד הנשיא ג'ו ביידן בגין העלאת שכר המינימום עבור קבלנים פדרליים.
ג'ו ביידן (צילום: Shutterstock)
התביעה של שלוש המדינות, שהוגשה ביום חמישי על ידי התובעים הכללים, דורשת לבטל את הצו הממשלתי שהעלה את שכר הקבלנים ל-15 דולר לשעה, בטענה שהמהלך יגרום לאבטלה, אינפלציה וירידה בצריכה.
התביעה, אותה מוביל התובע הכללי של טקסס, קן פקסטון, אומרת ששלוש המדינות והתושבים שלהן יסבלו מ"מצוקה משמעותית" בעקבות המדיניות, שהוצגה "עם מעט התייחסות ברורה להרס הנרחב שייגרם לכלכלה".
שכר המינימום לקבלנים פדרליים הועלה מ-11.25 דולר ל-15 דולר לשעה, בצו ביצוע עליו חתם ביידן בחודש אפריל. הקבלנים צריכים גם לשלם לעובדים שלהם שכר של שעות נוספות אם הם עובדים יותר מ-40 שעות בשבוע, ולעובדים ששכרם מתבסס על טיפים – יש לשלם שכר מזומן של לפחות 10.50 דולר לשעה.
הצו הביצועי של הממשל נכנס לתוקף ב-30 בינואר, והיא תהיה כפופה להעלאות שנתיות על בסיס אינפלציה.
"המדינות יחוו עומס תביעות גבוהות לדמי אבטלה והכלכלה תידרדר, ועובדים צעירים ופחות משכילים עלולים לשאת בנטל של האסון הכלכלי הזה", נכתב בתביעה – שם גם התייחסו לדו"ח של משרד התקציבים של הקונגרס, שמצא כי התעסוקה תפחת בכ-1.4 מיליון עובדים עד 2025, וכי סחורות ושירותים יעלו יותר אם שכר המינימום הפדרלי יועלה ל-15 דולר לשעה – ולא רק עבור קבלנים פדרליים.
(צילום: Shutterstock)
עליית השכר פירושה שעובדי הקבלנים מקבלים משכורת קולקטיבית של כ-1.7 מיליארד דולר יותר בשנה במהלך 10 השנים הבאות, אמר משרד העבודה. בתביעה, נכתב כי עלויות אלו "יועברו לצרכנים או יובילו ליציאה מעסק".
מנגד, כמה מחקרים מצאו שהעלאת שכר תועיל לעובדים. מחקר של המכון למדיניות כלכלית מצא שלהעלאת שכר המינימום הפדרלי תהיה השפעה משמעותית על הפחתת פערי השכר לנשים ולאנשים בעלי צבע, ושר העבודה מרטי וולש אמר בעבר כי "אין ספק" שמהלך זה יעזור לפתור את המחסור בכוח אדם על ידי הפחתת שיעורי ההתפטרות.
משרד העבודה העריך כי יותר מ-300,000 קבלנים פדרליים יקבלו העלאות.
התביעה שהוגשה על ידי שלוש המדינות, האשימה את ביידן בכך שהוא כופה "באופן דיקטטורי" את המדיניות בסיוע משרד העבודה, וכינה זאת "ניצול לרעה של סמכותם". במסמך הם התייחסו לאופן שבו הקונגרס הצביע נגד העלאת השכר, ואמר שמשרד העבודה "לא סיפק שום הצדקה מהותית" להעלאת השכר.
"עם ממודעות מלאה להשפעה הכלכלית השלילית של העלאה מלאכותית של שכר המינימום, ולמרות כישלונו לשכנע את הקונגרס, הנשיא ביידן בחר להתעלם מרצונם של המחוקקים שלנו ובמקום זאת כפה את המהלך", נכתב בתביעה.