המחסור בעובדי רפואה נמשך – ובתי החולים בארה"ב פנו לאלפי אחיות ברחבי העולם
למעלה מ-5,000 אחיות מתאילנד, ניגריה, הפיליפינים ומדינות נוספות הוזעקו לארצות הברית כדי למלא את המחסור בכוח האדם שנוצר, בין היתר, מדרישות החיסונים של ממשל ביידן

בתי חולים רבים ברחבי ארצות הברית רושמים מחסור בכוח אדם בעקבות התנגדות של רבים לקבל את החיסון נגד הקורונה, ובתגובה לכך הם פונים לאחיות ברחבי העולם בבקשה לסייע.

מחסור חמור בכוח אדם בבתי החולים (צילום: Shutterstock)

למרכזי הרפואה Billing Clinic במונטנה, למשל, יש חוזים עם 24 אחיות בינלאומיות שצפויות להגיע למדינה עד הקיץ, כאשר בית החולים הוא אחד מעשרות אחרים ברחבי ארצות הברית שמביאים אחיות ממדינות אחרות כדי לטפל בבעיות כוח האדם, כאשר אלפי עובדי שירותי הבריאות סירבו להתחסן.

על פי הדיווח, יותר מ-5,000 אחיות ממדינות כמו גאנה, תאילנד, קניה, ניגריה והפיליפינים, מחכות לקבל אישור לוויזת העבודה שלהן בבתי החולים בארצות הברית.

"אנחנו רואים זינוק מוחלט בבקשות לאחיות בינלאומיות", אמרה לסלי המילטון-פאוארס, חברת מועצת המנהלים של AAIHR וסגנית נשיא ב'אבנט הלת'קר' שבפלורידה.

לצד הדרישה הגבוהה בבתי החולים בארצות הברית, ישנו גם ביקוש רב של אחיות מרחבי העולם להגיע לעבוד באמריקה. רבות מהן מעוניינות בהזדמנות לקדם את ההשכלה והקריירה שלהן, להרוויח יותר כסף ואפילו להתחתן. עבור חלקן, על פי דבריו של סגן נשיא בכיר ב'אבנט הלת'קר', הרעיון שדוחף אותן הוא לחיות את "החלום האמריקני".

(צילום: Shutterstock)

כאמור, חובת החיסונים השנויה במחלוקת של ממשל ביידן הביאה בסקטור הרפואה, ולא רק, למחסור כבד בכוח אדם כאשר רבים סירבו להיכנע לדרישות הפדרליות. למעשה, עוד בחודש ספטמבר, איגוד האחיות האמריקני דחק במשרד הבריאות ושירותי האנוש להכריז משבר לאומי אל מול המחסור באחיות.

מרפאת מאיו במינסוטה, למשל, פיטרה לאחרונה 700 עובדים לא מחוסנים נגד הקורונה. למעלה מ-500 עובדי שירותי הבריאות פוטרו במסצ'וסטס מאותה סיבה, ובניו יורק המספר הרקיע שחקים – כאשר יותר מ-30,000 אנשי צוות כבר לא עובדים בבית החולים.

"עבדנו כל כך קשה בשנה שעברה", אמרה ג'ניפר ברידג'ס, אחות מטקסס שפוטרה בחודש נובמבר האחרון בגלל שלא הסכימה להתחסן. "כלומר, היינו בעומק המאבק כאשר לא היה לנו עזרה... זה היה נורא. והאנשים האלה, שמוציאים את החוקים האלה עכשיו בשבילנו, ובועטים אותנו לשוליים, הם לא היו שם. הם לא ביקרו אפילו בבתי החולים. הם נשארו בבית בזמן שאנחנו עשינו את כל העבודה".

YOU MIGHT ALSO LIKE