משרד המסחר בסין הביע "חוסר שביעות רצון עזה והתנגדות נחרצת" לאיסור שהטילה ארצות הברית על ייבוא מאזור שינג'יאנג, שם, על פי הטענות, הרפובליקה הקומוניסטית מבצעת הפרות קשות נגד זכויות אדם.
(צילום: Shutterstock)
דובר המשרד תיאר את הפעולה האמריקנית כ"בריונות כלכלית". כזכור, הנשיא האמריקני ג'ו ביידן חתם ביום חמישי על חקיקה אשר אוסרת על יבוא מאזור שינג'יאנג בסין בשל חששות לגבי עבודות כפייה, בעיקר נגד המיעוט האויגורי, אשר נטען כי הוא עובר רצח עם.
הרפובליקה הקומוניסטית מבטלת כל אשמה המוטלת כלפיה בגין התעללות במיעוט המוסלמי, ואומרת כי מדובר בשקרים.
החוק האמריקני, למעשה, אוסר על עסקים בארצות הברית לייבא סחורות מהאזור, אלא אם כן ניתן להוכיח שהם לא יוצרו על ידי עבודות בכפייה.
דובר משרד החוץ הסיני, ז'או ליג'יאן, אמר כי הצעד "משמיץ בזדון את מצב זכויות האדם בשינג'יאנג בסין, תוך התעלמות מעובדות ואמת". "זה מפר באופן חמור את החוק הבינלאומי ואת הנורמות הבסיסיות השולטות ביחסים בינלואמיים, ומתערב בצורה גסה בעניינה הפנימיים של סין. סין דוחה זאת בתוקף".
על פי ממשלות מערביות וחוקרים זרים, נטען כי יותר ממיליון אויגורים ומיועטים אחרים נכלאו במחנות עבודה בשינג'יאנג, שם מואשמים פקידים סינים בין היתר בביצוע הפלות בכפייה.
ההאשמות הן "שקרים מרושעים שנרקמו על ידי כוחות אנטי-סינים", אמר דובר משרד החוץ. "תושבי כל הקבוצות האתניות שם נהנים מחיים מאושרים ומספקים".
כזכור, בתגובה לסנקציות האמריקניות, סין נקטה בצעדי תגובה ואסרה על כניסת של ארבע דמויות מפתח מהוועדה האמריקנית לחופש דת אל תוך שטח סין, הונג קונג ומקאו.