עם תוצר כולל של 432.3 מיליארד דולר, ניגריה הפכה לכלכלה הגדולה ביותר ביבשת אפריקה במהלך 30 השנים האחרונות בעוד שחמשת המקומות הגבוהים ביותר בדירוג זה היו קבועים פחות או יותר במהלך שלושת העשורים האחרונים.
פלוריאן זנדט מאתר 'סטטיסטה' מציין ששאר ה-8 המובילות כפופות לתנודות גדולות יותר כפי שמראה התרשים.
לוב, למשל, הצליחה להגיע למקום השישי ב-1990 וב-2005, אבל ירדה מ-8 הראשונות והגיעה למקום ה-17 רק ב-2020 לא מעט כתוצר של חוסר היציבות הפוליטי המאפיין את המדינה בשנים החולפות ומלחמות אזרחיות בלתי פוסקות.
ואכן אחת הסיבות הסבירות ביותר לירידה זו היא מלחמת האזרחים השנייה בלוב.
הסכסוך הרב-צדדי החל ב-2014 בעקבות תוצאות הבחירות של 2012 שהעלו את הקונגרס הלאומי הכללי לשלטון.
קניה, לעומת זאת, העבירה חוקה חדשה ב-2010 שהגבילה את הכוח שבידי נשיא המדינה ואיפשרה למרכזי עסקים וטכנולוגיה כמו ניירובי לצמוח.
בעיר נמצאים כעת המשרדים האפריקאים של גוגל, קוקה קולה, יב"מ וסיסקו, בין היתר.
המקום הראשון בו מככבת ניגריה מיוחס בעיקר למגזר הפיננסי המתרחב במהירות, שצמח מאחוז אחד מהתמ"ג הכולל ב-2001 לעשרה אחוזים ב-2018, ולתפקידה כאחת המובילות בעולם בייצוא נפט.
מרכז הטכנולוגיה ההולך וגדל של לאגוס, המטרופולין השני בגודלו באפריקה ובין הגדולים בעולם, עשוי גם לחזק את הצמיחה של ניגריה בשנים הקרובות, למרות שהפער בין חלק האוכלוסייה החי בשכונות עוני ללא גישה לתברואה בסיסית, ובין המעמד הגבוה שלה, יהפכו את העיר לאחת היקרות בעולם.
הדבר בא לידי ביטוי גם בתוצר הנמוך יחסית לנפש של 2,100 דולר.
כשבוחנים את האינדיקטור הזה, ניגריה אפילו לא מגיעה לעשרת הגדולות באפריקה.
מתוך 54 המדינות באפריקה, רק ארבע מדינות הגיעו ל-50 המובילות מכל המדינות עם התמ"ג הגבוה ביותר לפי נתוני הבנק העולמי.
המקומות הראשונים ברשימה שמורים לארה"ב, סין, יפן וגרמניה, שתושביהן מייצרים תמ"ג משולב של 45 טריליון דולר, סכום עתק של 50% מהתמ"ג העולמי.