את היום המיוחד הזה כל אחד יכול לחגוג בדרך אחרת, במעשים קטנים, כמו לתרום ספר, לתרום לקהילה, לחסר בית ברחוב, או סתם להיות נחמד לנותני שירות. למעשה, נדיבות היא נכונות שלנו לעזור לזולת ללא ציפייה לקבלת תמורה. מדובר על יכולת חשובה לראות את האחר ללא שיפוטיות, ולתת מעצמו הן במילה והן במעשה.
מחקרים של הנשים האחרונות הוכיחו כי נדיבות הופכת אנשים מאושרים יותר, אכפתיים יותר, ונעימים יותר לעצמם ולזולת. כך למעשה מי שדואג לאושרו של האחר, ירגיש תחושת אושר גבוהה יותר, ואין זה תלוי בגודל המעשה, או בכמות.
הנה חמישה טיפים קטנים שיעזרו לכם להיות נדיבים יותר, וכך גם מאושרים יותר:
לפעול בשעת חירום
כאשר אנו פועלים בסיטואציה כזו אנו למעשה לא מצפים למשהו בתמורה. מצב חירום אינו צפוי בדרך כלל, במהלכו יש צורך בתמיכה מיידית. נדיבות באה לידי ביטוי בזמן ובדחיפות שאנו מעניקים, וכאמור, התחושה אחרי היא טובה ומספקת בהחלט.
להתנדב
שיתוף פעולה בפעילות חברתית כזו או אחרת על מנת לסייע לקהילה, משפחה, או אדם בודד, היא אחת הדרכים היעילות והטובות ביותר על מנת לטפח נדיבות. כך תוכלו להכיר מציאות אחרת, להכיר חיים אחרים, ולהעניק עזרה לאחר.
שתפו עם אחרים
אנשים נדיבים נוטים לחלוק כל מני דברים עם אחרים, מה שגורם להם להרגיש טוב יותר באופן כמעט אוטומטי וישיר. כמובן כי זה יכול להיות כל דבר, החל משיתוף מזון, בגדים, וכדומה.
תרמו
חשוב לזכור כי נדיבות באה לידי ביטוי לא בכמות, אלא באיכות. כלומר, אם ביכולתם לתרום רק מעט, אל תוותרו על כך מתוך מחשבה כי מדובר על פעולה פחות חשובה. כל תרומה היא סימן לדאגה, נדיבות, ואכפתיות, והיא יכולה לעשות הבדל מהותי וגדול.
לדאוג לסביבה
טיפול בסביבה על ידי פעולות קטנות שלא דורשות הרבה אנרגיה והכנה, כגון מחזור, איסוף זבל, ניקוי חוף הים, וכדומה. כל מה שצריך לעשות הוא לפתח מודעות בנושא, ולגלות אכפתיות כלפי הכדור עליו אנו חיים.