משמעות המילה אוריגמי ביפנית היא קיפול נייר, והיא נקבעה לראשונה אי שם בשנת 1880, מאז הפכה האמנות הייחודית הזו נפוצה ואהובה במיוחד בכל רחבי העולם. כיום, ניתן למצוא אלפי ספרים בנושא, סדנאות, קורסים, קבוצות וקהילות, כאשר הקיפולים נעשים ללא הדבקות או חתכים, על נייר ריבועי בלבד.
אמנות האוריגמי הינה עשירה ומגוונת במיוחד, וכיום יוצרים באמצעותה מאות צורות שונות כגון פרחים, ציפורים, חלליות, ספינות, ועוד. למעשה, בסוף שנות העשרים החלו להשתמש באוריגמי גם בתחומי המתמטיקה, המדע והטכנולוגיה, כאשר המורכבות של הקיפול אפשרה לימוד ופיתוח מודלים שונים.
בנוסף, האוריגמי משמש כיום גם כלי ריפוי בעיסוק בחינוך מיוחד ובתי חולים פסיכיאטרים ברחבי העולם, זאת לצד שיקום מוטוריקה עדינה בקרב נפגעי תאונות שונות, מהסיבה הפשוטה כי אמנות זו משלבת תכנון קפדני וחשיבה, לצד עבודת ידיים עדינה.
בעקבות נגיף הקורונה, בשנה האחרונה, אמנות הקיפול היפנית זכתה לפופולריות גבוהה מתמיד. רבים הופתעו לגלות כי מדובר על עשייה די פשוטה, שכל אחד ואחת יכולים לעשות. למעשה, כל מה שצריך הוא פיסת נייר, סבלנות, והדרכה מקצועית.
רבים שנכנסו לעולם המרתק והרחב של האוריגמי העידו כי מדובר על עשייה מהנה ומרגיעה, ממש כמו לעשות מדיטציה או להיפגש עם חבר קרוב. מעין מפגש רוחני הכולל תוצר אמנותי מרשים ומיוחד. כמובן שהאתגר עצמו מוסיף לכך גם תחושה של ערך מוסף וסיפוק.
כיום, ניתן למצוא מאות סדנאות וקורסים העוסקים ומלמדים את אמנות האוריגמי, ועם מגוון היתרונות שעשייה זו מביאה איתה, אולי ברור מתמיד, מדוע יותר ויותר אנשים נמשכים לכך ומבקשים ללמוד את המלאכה העדינה הזו.