במרכז העלילה של "הקוד ששווה מיליונים" עומדים שני בחורים גרמנים צעירים, יורי וקרסטן. השניים פיתחו אי שם בשנות התשעים תוכנה המאפשרת לצפות בצילומי לווין של הכדור ברזולוציה גבוהה. יום אחד, הם מבינים שגוגל משתמשים בבסיס שלהם, או יותר נכון לומר, בקוד אחד תמים, שהם עצמם המציאו.
הקריצה לסרט "הרשת החברתית", היא ברורה, ולמעשה, לא ממש מוסתרת או חבויה. אך בשונה, כאן נקודת המבט היא של האדם הקטן, הבלתי נראה. צמד החברים מחליט כי מקומם הוא לצד הגדולים ביותר כמו סטיב ג'ובס, אילון מאסק, וג'ף בזוס, והם יוצאים למסע נקמה, במטרה להוציא את האמת לאור.
כך העלילה נעה אחורה וקדימה בזמן, מה שמאפשר לצופה לקבל עוד ועוד מידע חסר בצורה אלגנטית וחכמה. בימי התיכון, יורי הוא אמן דיגיטל בלתי מוערך, וקרסטן כותב קוד וחבר בקהילה של האקרים. השניים מתחברים מתוך הזדהות, ומחליטים לפתח תוכנית שתאפשר לכל אחד לראות מקומות על פני הכדור באיכות גבוהה.
הם מתחילים לחפש משקיע, ודי מהר מוצאים אחד כזה, על אף העובדה שהם לא ממש בטוחים שהם יודעים כיצד לפתח את הרעיון שלהם. עשור מאוחר יותר, יורי וקרסטן יוצאים למסע נקמה, או ליתר דיוק, מתכוננים לתביעת הענק שלהם מול גוגל. נשמע כמו מסע מעצים ומרגש, אך הוא מביא עימו גם לא מעט אתגרים.
השניים נאלצים להתמודד עם לא מעט רגשות קשים מהעבר, תחושת התמימות והנאביות שהייתה להם אז, הזמן שהלך לפח, והסיכוי הנמוך לזכות בתביעה. תוך כדי צפייה, ניתן לראות את המחיר הכבד שהשניים שילמו לאורך השנים, ואין איך לומר את זה אחרת, זה בהחלט יוצר הזדהות, גם אם אין לכם כל קשר לפיתוח תוכנות.
המאבק של יורי וקרסטן אמין, משכנע, סוחף, וחשוב. כיום, זה יותר ויותר ברור כי תאגידי הענק רומסים חברות מדי יום, בלי לחשוב פעמיים. לכן, הדרמה שמביאה "הקוד שווה מיליונים" היא לא רק סוחפת ונוגעת ללב, אלא גם חשובה ורלוונטית מתמיד. בהחלט שווה צפייה.