תשעה חודשים בלבד חלפו מאז יצא הדוקו הראשון על בריטני ספירס, ומאז, נראה כי הנושא מעסיק לא מעט יוצרים. לאחרונה, יצא סרט נוסף, הנקרא "לשלוט על בריטני ספירס", מבית ניו יורק טיימס והולו. הוא אמנם פחות מוכר לציבור הרחב, אך הוא בהחלט יותר להיחשב למוצלח ביותר שנעשה עד כה.
"לשלוט על בריטני ספירס" לא מבזבז את הזמן היקר של הצופים, ולמעשה, מגיע לנקודה החשובה והבוערת ביותר, די מהר. כלומר, כבר בדקות הראשונות של הסרט, תגלו לא מעט תגליות חדשות ודרמטיות על בריטני ועל נושא המשמורת של אביה.
הסרט, בשונה מקודמיו, לא עוסק רק ברצונה של בריטני לצאת לחופשי אלא גם, ואולי בעיקר, באופן בו התנהלה המשמורת לאורך השנים. בנוסף, הסרט חושף לא מעט דמויות מרכזיות נוספות אשר פעלו לצד אביה של בריטני, ג'יימי ספירס.
כך למשל, די בהתחלה, מגיעה דמות מרכזית בפרשה, אלכס, אשר עבד בחברת האבטחה שהשגחיה על בריטני וגילה כי הוא וחבריו לעבודה פעלו באופן בלתי מוסרי באמצעות איומים על הזמרת לאורך שנים ארוכות. "לשלוט על בריטני ספירס" לא מפחד לשים את כל האמת בפנים של הצופה, גם אם היא לא נעימה במיוחד.
עוד עדות מטלטלת במיוחד בסרט מגיעה מהמלבישה לשעבר של הזמרת, אשר סיפרה כי בריטני נמצאה תחת שליטה כלכלית כמעט מוחלטת. כך למשל, לא הורשתה לקנות לעצמה בגדים או נעלים, או לאכול במסעדה בחוץ. הטענה? זה יקר מדי.
רבים מהאנשים שהסכימו לקחת חלק ולתת את עדותם אמרו כי האיום הקבוע על הזמרת, שהצליח תמיד להרגיע אותה מהתקף פאניקה היה האיום על ילדיה. "תמיד אמרו לה שאם היא לא תפסיק להתנגד ולצרוח היא לא תראה יותר את הילדים שלה בחיים", סיפרו מספר עדויות.
הסרט מצליח לספק כתב אישום מנומק, חד, חריף, ואותנטי, כזה שלא היה קיים קודם לכן. הוא מצליח לשמור על איזון מרשים בין העדויות הקשות לבין הסיפור האנושי, הנוגע ללב והקשה שמסתתר מאחורי כל זה. אגב, הפקת הסרט התחילה כבר בשנת 2019, אך כמו סרטים רבים אחרים, נדחתה עקב משבר הקורונה.
לסיכום, הסרט מצליח לספק את הסחורה, כלומר, תגליות מרעישות, אותנטיות, עבודת מחקר מרשימה, ועריכה מעולה. "לשלוט על בריטני ספירס" יכול להיות מעניין גם עבור מי שאינו עוקב אחר הזמרת בשנה האחרונה, או בכלל, וזה בעצם, אומר את הכל.