"תיכון רוואבי לבנות", הסדרה החדשה והירדנית בנטפליקס, לא רק הצליחה לטפס לראש רשימת דירוג הצפיות בעולם, אלא גם לעורר שיח ברשתות החברתיות וברחבי האינטרנט על הנושאים שהיא מבקשת לגעת בהם, אשר איך לומר, בדרך כלל נמנעים מלגעת בהם.
מאחורי הסדרה עומדות שתי נשים, יוצרות צעירות, אשר מציגות עלילה במרכזה תלמידות תיכון בבית ספר יוקרתי לבנות בעמאן. הסדרה מתחילה להתגלגל בעקבות מרד של הבנות החזקות, מהמעמד הגבוה, בבנות מהמעמד הבינוני. בניסיון לפתור את הדרמה, פונה הגיבורה, מרים, למנהלת בית הספר, אך היא בוחרת את הצד של בנות האליטה, וכך בוחרת הגיבורה שלנו לצאת למסע נקמה פרטי משלה.
על פניו, נשמע כמו עוד סדרה אמריקאית טראשית ומהנה, אך רק על פניו. "תיכון רוואבי לבנות" מצליחה לספק משהו אחר, בועט יותר, מרענן יותר, ובעיקר, פוליטי יותר. היא שופכת אור על נושאים חשובים ולא מפחדת לגעת בהם, כאשר הנושא המרכזי מכל הוא כנראה מעמד האישה בחברה הערבית.
דוגמא לכך ניתן לראות על בשרה של הגיבורה, מרים, אשר נמצאת בטיפול פסיכולוגי, ועל כך סובלת מלא מעט ביקורת מצד המשפחה, החברים, והחברה. די מהר הסדרה הצליחה להכות לא מעט גלים, ולאחרונה אף חבר פרלמנט ירדני ביקש להחרים את הסדרה, זאת בגלל התוכן "הפרובוקטיבי" שלה.
אחת הסיבות לכך שהסדרה מצליחה לעורר לא מעט אש היא בראש ובראשונה כי היא מביאה אל המסך אמת. אמת כזו שלא מייפה את עצמה, שלא מתחפשת. בנוסף, היא מצליחה לגעת בנקודות הכי רגישות של כל אחד מאיתנו, בטח כאשר מדובר על אנשים שמרנים, דתיים, שזהו חלק מאורח החיים שלהם.
מדובר ביצירה פמיניסטית חשובה מאין כמותה, שמצד אחד לוקחת את עצמה ברצינות רבה, אך מצד שני גם מספקת לצופה רגעי נחת ובידור. המטרה היא, ללא ספק, להביא למודעות את האתגרים איתן מתמודדות נשים ונערות בחברה הערבית. כך שכנראה אין זה מקרי שמאחורי הקלעים של הסדרה מבוסס על רוב נשי.
"תיכון רוואבי לבנות" לא רק חשובה בעידוד השיח והמודעות על נושאים עליהם לא מדברים ובהם לא נוגעים, היא גם מספקת משב רוח מרענן בהיצע האינסופי של נטפליקס, שברובו, איך לומר במילים עדינות, נראה אותו דבר. התוצאה היא חווית צפייה מהנה, נוגעת ללב, והכי חשוב, כזו שמפעילה את הראש.