אילון מאסק הודיע כי החברה שייסד, טסלה, בונה רובוט דמוי אדם, שכבר יהיה לו אב טיפוס בשנה הבאה, ומטרתו היא להחליף את כוח האדם האנושי בעבודות "משעממות".
אילוסטרציה של הרובוט החדש (צילום: טסלה)
"הוא למעשה יתחיל להתמודד עם עבודות משעממות, שחוזרות על עצמן ומסוכנות", אמר מאסק ביום חמישי בלילה. "מה הן העבודות שאנשים הכי פחות רוצים לעסוק בהן?".
מאסק לא ציין אם הרובוט יימכר, או בכמה. כמו כן, הוא תיאר כי לרובוט יהיה מסך הממוקם באזור הפנים האנושיות, אשר יציג "מידע שימושי".
מייסד טסלה אמר שלרובוט תהיה השפעה "עמוקה" על הכלכלה. לדבריו, בעתיד האדם יוכל לבחור אם הוא רוצה לעבוד בעבודה פיזית, וזאת כאשר בעבר, בתור אחד ממנהיגי עמק הסיליקון, הוא הזהיר כי הטכנולוגיה המתקדמת עשויה לחסל את מקומות העבודה של אנשים רבים. "אבל לא כרגע, כי הרובוט הזה לא עובד", אמר מאסק בחמישי.
לדברי מאסק, הרובוט הוא הרחבה של מוצר הדגל של טסלה – רכבים אוטונומיים. כמו כלי הרכב של החברה, הרובוט ישתמש באותו שבב מחשב וניווט עם שמונה מצלמות.
מאסק אמר שהרובוט יהיה בגובה של כמטר וחצי, ישקול כ-55 ק"ג, הוא יכול לסחוב עד כ-20 ק"ג והוא ינוע במהירות של 8 קמ"ש. כמו כן, מייסד טסלה ציין כי לרובוט יהיו חמישה אצבעות בכל יד, אבל אמר כי זה עשוי להשתנות.
אילון מאסק (צילום: רויטרס)
"אתה יכול לדבר איתו ולומר, 'אנא, תרים את הבורג הזה ותצמיד אותו למכונית עם מפתח ברגים'. והוא אמור להיות מסוגל לעשות את זה. 'בבקשה, לך לחנות ותביא לי את המצרכים הבאים'. אני חושב שאנחנו יכולים לעשות זאת", אמר מאסק.
טסלה רוצה להיות יותר מחברת מכוניות חשמליות, טען מאסק. כמה מעובדי החברה העבירו מצגות שהראו את המומחיות של טסלה בבינה מלאכותית, שהיא קריטית לפיתוח מכוניות אוטונומיות או רובות דמוי אדם. עם זאת, עם כמה שהבינה המלאכותית התפתחה והשתפרה במהירות, עדיין יש קושי גדול ליצור רובוט דמוי אדם שיבצע משימות אנושיות. עד כה, עולם הרובוטיקה כחלק משוק העבודה הוגבל למשימות בסיסיות ובסביבות פשוטות, כמו נשיאת סחורות במפעל או שואב אבק אוטונומי לבית.