הרפובליקנים פרסמו את הדוח המוכיח כי הקורונה דלפה ממעבדה: "כל הדרכים מובילות לווהאן"
המסמך טוען שהווירוס דלף בספט' 2019, ע"י הוכחות לפעילויות לא שגרתיות בווהאן, דיווחים מוקדמים על הדבקות והתערבות צבאית סינית. "הטיוח הגדול בכל הזמנים"

הרפובליקנים פרסמו את דוח החקירה שביצעו בדבר מקור נגיף הקורונה, שם פרסמו הוכחות כי הווירוס דלף מהמעבדה בווהאן בסביבות ה-12 בספטמבר 2019, והאשימו את המפלגה הקומוניסטית בסין ב"טיוח הגדול בכל הזמנים".

(צילום: Getty Images)

הדוח טוען כי "ריבוי הראיות מוכיח כי כל הדרכים מובילות" למכון ווהאן לווירוולוגיה, מעבדת מחקר של עטלפים שכבר הושמה כמקור התפרצות הנגיף. הנציג הרפובליקני בוועדת החוץ של הבית הלבן, מייקל מקאול, פרסם את הדוח ואמר: "אנו מאמינים שנגיף דלף מתישהו בסוף אוגוסט או בתחילת ספטמבר 2019".

"כשהבינו מה קרה, פקידי המפלגה הקומוניסטית ומדענים בווהאן החלו להסתיר בטירוף את הדליפה, כולל הוצאת מאגר הווירוסים שלהם באמצע הלילה ובקשה ליותר ממיליון דולר לאבטחת המקום", אמר מקאול. "אבל החיפוי שלהם היה מאוחר מדי – הנגיף כבר התפשט בכל ווהאן".

נוסף לכך, על פי החקירה, ביולי 2019 נשלחה בקשה לשיפוץ של מערכת הטיפול בפסולת מסוכנת במעבדה על סך 1.5 מיליון דולר, וזאת למרות שהמערכת הייתה בת פחות משנתיים. הבקשה כללה תחזוק של "מערכת חיטוי אוויר" ו"מערכת טיפול בפסולת מסוכנת" – מה שמעיד על חששות קיימות כיצד המערכות הללו יפעלו במקרה של דליפת מעבדה.

הדוח מציג מודיעין לווייני ומיפוי גיאוגרפי, אשר הראה שבתי חולים ברחבי המעבדה היו עסוקים בצורה יוצאת דופן מחודש ספטמבר – לצד חיפושים מקוונים אחר סימפטומים אשר תואמים למגפת הקורונה.

נוסף לכך, הדוח מאשים את פיטר דאזק, אחד מחברי המשלחת מטעם ארגון הבריאות העולמי לווהאן, כמו גם את המדען הראשי של המעבדה, שי זנגלי, בכך שהם משקרים לגבי מקורות הווירוס ודוחים את תיאוריית הדליפה.

מקאול אמר כי יש לזמן את דאזק להופיע בפני ועדת החוץ של הבית הלבן כדי "לענות על השאלות הרבות שהעלו הצהרות לא עקביות שנתן – ובמקרים מסוימים הצהרות לא מדויקות". כמו כן, הדוח קורא לקונגרס להטיל סנקציות "על מדענים בווהאן ופקידים במפלגה הקומוניסטית שלקחו חלק בהסתרת" האירוע.

"זה היה החיפוי הגדול ביותר בכל הזמנים, והוא גרם למותם של יותר מארבעה מיליון אנשים ברחבי העולם, ומישהו צריך להיות אחראי לכך", אמר מקאול.

הדוח בן 84 העמודים מעלה טענות רבות, שלטענת הרפובליקנים מוכיחות שהגיע הזמן "לבטל לחלוטין את הטענה כי שוק מאכלי הים הוא מקור ההתפרצות".

(צילום: רויטרס)

הפעילות המוקדמת של המעבדה בווהאן

הדוח מצטט "ראיות רבות" לכך שהמדענים במעבדה, בסיוע מומחים מארה"ב וכספי ממשל סינים ואמריקנים, פעלו לשינוי נגיף הקורונה על מנת להדביק בני אדם, והם מנסים להסתיר את המניפולציות שעשו לווירוס.

"מובן מאליו ששי [המדען הראשי של ווהאן] ועמיתיו, במימון ותמיכה של דאזק, עשו מניפולציות גנטיות ובדקו אותן נגד מערכת החיסון האנושית בין השנים 2018-2019, לפני תחילת המגפה", נטען. המסמך גם מבטל את הטענות המרכזיות נגד תיאוריית הדליפה, שאומרות כי אין הוכחה לכך שהנגיף שונה על ידי בני אדם. "חוקרים בווהאן הצליחו לשנות בהצלחה את הנגיף מבלי להשאיר עקבות, כבר בשנת 2016", התעקש מקאול, שציטט עובדות מחקר קודמות.

"לכן, כבר לא ראוי שמישהו יבטל את הרעיון ששינוי גנטית את הנגיף לפני שהוא דלף מהמעבדה", אמר. היו גם "חששות משמעותיות לגבי פרוטוקול הבטיחות הרופפים" במעבדה, כאשר פקידי משרד החוץ האמריקני התריעו בשנת 2018 על "מחסור רציני בטכנאים וחוקרים שהוכשרו כנדרש להפעיל בבטחה את המעבדה הזו".

תיקונים גדולים שביקשו כמה חודשים קודם להתפרצות המגפה

ביולי 2019, כחודשיים לפני שהרפובליקנים מאמינים שהנגיף דלף תחילה, המעבדה ביקשה שיפוץ של 1.5 מיליון דולר ל"מערכת החיטוי האוויר" ו"מערכת הטיפול בפסולת מסוכנת". בדוח, כאמור, נטען שהמעבדה הייתה רק בת שנתיים וכי "שיפוץ כה משמעותי, זמן קצר כל כך לאחר תחילת פעילותו של המתקן, נראה יוצא דופן".

בדוח נטען כי התיקונים הדרושים "מעוררים שאלות לגבי תפקוד מערכות אלו בחודשים שקדמו לפרוץ מגפת הקורונה". בהשערה כיצד הווירוס דלף, הדוח מעלה כי מערכת מיזוג האוויר המרכזית הפגומה "ככל הנראה גרמה למחזור אוויר נמוך מהאידיאלי, ואיפשר לחלקיקים ויראליים להישאר באוויר זמן רב".

חולה המועבר למחלקת קורונה, רומא, איטליה (צילום: איי.פי)

פעילות לא שגרתית ב-12 בספטמבר 2019

המסקנה שעולה בדוח היא שהנגיף דלף "מתישהו לפני ה-12 בספטמבר 2019" – היום בו נקראו בדיקות דחופות במעבדה, ומאגר הנתונים של הרצף הוויראלי שלה נעלם מהאינטרנט באמצע הלילה. "המאגר הכיל יותר מ-22,000 ערכים המורכבים מנתוני מדגם שנאספו מעטלפים ועכברים", נטען.

"מסד הנתונים הכיל מידע מרכזי על כל דגימה, כולל מאיזה סוג של בעלי חיים הוא נאסף, מהיכן נאסף, האם בידדו את הנגיף בהצלחה, סוג הנגיף שנאסף והדמיון שלו לנגיפים ידועים אחרים". עם זאת, "שי נתנתה מספר תשובות סותרות" בנוגע להפסקת מסד הנתונים – כולל האשמה של הצוות לאחר שהווירוס התפשט ברחבי העולם – למרות שהדבר קרה ככל הנראה כמה חודשים לפני כן.

מאוחר יותר, המכון פרסם הודעה על הצעות מחיר עבור "שירותי אבטחה" במעבדה "שתכלול שומרים, מאבטחים, מעקבי וידאו, סיירות ביטחון ואנשים שיטפלו ב'רישום וקבלה של כוח אדם זר'", לפי הדוח.

הצבא הסיני לוקח שליטה

על פי דוח החקירה הרפבוליקני, אחד הבכירים בצבא השחרור העממי של סין, צ'ן ווי – מומחה לביולוגיה ונשקים כימיקליים, מונה להיות אחראי על המעבדה בווהאן עוד בינואר 2020, אם לא בסוף 2019. התזמון הזה מוכיח, לטענת הרפובליקנים, שהמפלגה הקומוניסטית הסינית "דאגה מהפעילות שמתרחשת בווהאן בזמן שהנגיף החל להתפשט".

גרוע מכן, אם ווי היה שם בסוף 2019, כפי שמעיד המידע המודיעיני, "המשמעות היא שהמפלגה הקומוניסטית ידעה על הנגיף מוקדים יותר, וכי ההתפרצות החלה לפני" שסין הודתה. "זה מעלה את השאלה המתבקשת מדוע שי... תשקר לגבי חוקרים צבאיים שעובדים בווהאן", נכתב בדוח, אשר מציע כי "ההכחשה שלה ומחיקת מידע מהאתר נראים כנסיונות ברורים לטשטש את מעורבות צבא סין במעבדה בווהאן".

דיווחים באזור המעבדה על מחלה הדומה לקורונה

על פי מידע מלווינים באזור המעבדה בווהאן, בחודשים ספטמבר ואוקטובר 2019 נראתה עלייה משמעותית בביקורים בבתי חולים ובחיפושים באינטרנט אחר סימפטומים של מחלת ריאות הדומים לתופעות של וירוס הקורונה.

ניתוח המידע מצא כי לחמישה מתוך שישה בתי החולים הקרובים ביותר למעבדה "היו מספר גבוה יחסית של מכוניות בחניון בספטמבר ואוקטובר 2019, לפני שהמקרים הראשונים של הקורונה" דווחו, צויין בדוח.

"השיא הזה תואם את גידול החיפושים במנוע החיפוש הסיני אחר המילים 'שיעול' ו'שלשול'", נכתב בדוח, שהציע כי "וירוס בעל תסמינים דומים לקורונה הופץ בווהאן" בחודשים המדוברים.

המשחקים הצבאיים העולמיים, שהפיצו את הקורונה

התחרות העולמית הצבאית, משחקים אולימפיים של אנשי צבא, התקיימו בחודש אוקטובר, וכמה ספורטאים "נשאו את הנגיף בחזרה למדינות מולדתם – ויצרו את אחד מאירועי ההפצה המוקדמים יותר", אמר מקאול.

החוקרים הרפובליקנים שיערו כי ההחלטה להמשיך באירוע – כאשר 9,308 ספורטאים מ-109 מדינות, ו-236,000 מתנדבים, הייתה במטרה "למנוע מבוכה לאומית".

"מכיוון שהקורונה יכלה להדביק בני אדם מבלי לגרום לתסמינים, מספר לא מבוטל של ספוראטים ומתנדבים נדבקו, אך הם היו א-סימפטומיים ולא מודעים לכך שהם נדבקו", עולה בהשערה.

עם זאת, ספורטאים רבים שלקחו חלק במשחקים דיווחו כי הם חולים עם תסמינים דמויי קורונה, בעוד שאחרים התפלאו מהעיר הגדולה שהיא 'עיר רפאים', צויין בדוח. "זו הייתה עיר של 15 מיליון איש שהייתה סגורה", אמר ספורטאי מצבא קנדה על האירוע, חודשים לפני שדווח על המקרה הראשון של הנגיף.

הספורטאי אמר שהוא היה "חולה מאוד 12 ימים לאחר שהגעיו, עם חום, צמרמורות, הקאות ונדודי שינה", וכי "60 ספורטאים קנדים בטיסה [הביתה] היו מבודדים" עם תסמינים שהיום מוכרים כמאפיינים של הקורונה.

מהדוח עולה כי "כשהעולם התריע על התפשטות הנגיף בווהאן, הוא כבר התפשט ברחבי העולם". רק בחודש דצמבר, "כשהמקרים התחילו להעמיס על בתי החולים המקומיים", סין אישרה את התפשטות הווירוס המסתורי, מאחר ו"לא היה אפשר להסתיר את ההתפרצות", נכתב בדוח.

נבחרת ארצות הברית במשחקים הצבאיים העולמיים 

דאזק מסייע בהסתרת העובדות

הדוח הרפובליקני העלה טענות חמורות כלפי דאזק, נציג ארגון הבריאות העולמי, כי הוא "היה מעורב מאוד במחקר תפקוד-רווח" במעבדה – ולאחר מכן גיבה את סין בשלילת תיאוריית דליפת המעבדה.

"גילינו ראיות משמעותיות המצביעות על כך שפיטר דאזק הוא הפנים הציבוריות של קמפיין דיסאינפורמציה של המפלגה הקומוניסטית הסינית, אשר נועד לדכא דיון ציבורי על דליפת מעבדה אפשרית", נכתב.

כמו כן, הדוח מציין כי דאזק היה הנציג האמריקני היחיד בצוות בדיקת העובדות של ארגון הבריאות העולמי, שהסיט את תשומת הלב מהעובדות. "ארה"ב הציגה רשימת מומחים שיש לקחת בחשבון, ואף אחד מהם לא נבחר. דאזק לא היה ברשימה, אך בכל זאת נבחר ואושר על ידי המפלגה הסינית", נטען בדוח.

דוח של ארגון הבריאות העולמי כלל אז "דוגמאות מרובות לדיסאינפורמציה של המפלגה הקומוניסטית, אשר חזרו על ידי דאזק", טוענים הרפובליקנים.

פיטר דאזק, שליח ארגון הבריאות העולמי לווהאן (צילום: איי.פי)

מסקנת הדוח – מקור נגיף הקורונה הוא המעבדה בווהאן

 "הראיות... בשילוב הסתרה על ידי המפלגה הקומוניסטית הסינית, מעידות מאוד על כך שמקור המגפה הנוכחית היא המכון בווהאן", סוכם בדוח.

עד ה-24 באוגוסט, סוכנות הביון האמריקנית אמורה לספק דוח אשר מצהיר מהו מקור הנגיף, וזאת על פי דרישתו של הנשיא ג'ו ביידן לחקור את הנושא תוך 90 יום. גורם המעורה בהערכות המודיעין אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי קהילת המודיעין לא הגיעה למסקנה יציבה האם הנגיף דלף מהמעבדה.

YOU MIGHT ALSO LIKE