כריית ביטקוין ממשיכה להסתמך בעיקר על חשמל המופק מדלקים מאובנים למרות תשומת הלב המוגברת למחיר האקלימי של התהליך.
אך עתה בקזחסטן, בה דלקים מאובנים מהווים כמעט את כל תמהיל האנרגיה, נראה כי נרשמת עלייה משמעותית בכריית הביטקוין בחודשים האחרונים, ממש לקראת הניסיון הסיני לחסל את תעשיית כריית המטבע הקריפטוגרפי הפופולרי ביותר בעולם. מאמצי הרשויות הסיניות השביתו כ-90 אחוזים מכריית הקריפטו בסין החל מהחודש שעבר. האיסור הסיני לא הפסיק לחלוטין את כריית הקריפטו ולכן כורים צריכים למצוא שווקים חדשים לעשות זאת.
אחד מן המקומות הללו היא קזחסטן, מדינה במרכז אסיה העשירה במשאבי נפט, גז ופחם, מציין כתב הטכנולוגיה מתיו ספארקס.
קזחסטן ציינה את העלייה בפעילות כריית הצפנה בכוח המופק מדלקים מאובנים, ובעיקר מפחם - והתקבלה החלטה בסוף יוני לגבות תשלום נוסף על חשמל עבור כורי מטבעות מוצפנים.
התשלום הנוסף צפוי להיכנס לתוקף בתחילת שנת 2022, כך דיווחו מגזין הבלוקצ'יין ומגזין הביטקוין ForkLog.
כריית מטבעות קריפטוגרפיים משכה לאחרונה תשומת לב רבה בגלל כמות האנרגיה הרבה שהיא שואבת.
אילון מאסק, שאמר מוקדם יותר השנה שאנשים יכולים לקנות טסלה עם ביטקוין, חזר בו מההבטחה כעבור כמה שבועות, ואמר כי כריית קריפטו עדיין מופעלת בעיקר על ידי אנרגיה שמקורה בדלק מאובנים וכי זו הסיבה. לאחרונה, מאסק אמר (בחודש שעבר) שטסלה עשויה להתחיל לקבל מטבעות קריפטוגרפיים מחדש במידה וכריית הקריפטו תהפוך לירוקה.
קזחסטן, שם דלקים מתחדשים מהווים רק 1.4 אחוז מתמהיל האנרגיה בשנת 2018, לפי נתוני סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA), ראתה את נתח כריית הביטקוין העולמי שלה גודל כמעט פי שישה מ-1.4 אחוזים בספטמבר 2019 ל-8.2 אחוז באפריל 2021.
בכך היא הגיעה למקום השלישי בנתח הכרייה העולמי לפי מחקר חדש ממרכז קיימברידג' למימון אלטרנטיבי (CCAF).
הדו"ח מצא כי חלקה של סין נמצא בירידה חדה עוד לפני הפשיטות הממשלתיות של חודש יוני.
חלקה של סין מכל כוח הכרייה של ביטקוין צנח מ 75.5 אחוז בספטמבר 2019 ל-46 אחוז באפריל 2021, אמרו ב-CCAF.