ארצות הברית ממשיכה להתקדם בתהליך ההתאוששות הכלכלית ממשבר הקורונה, כך עולה מדו"ח האבטלה השבועי שמצביע על כך שמספר התביעות הראשוניות ירד לנתון הנמוך ביותר מאז פרוץ המגיפה העולמית אשתקד.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
לפי דו"ח משרד העבודה שפורסם הבוקר (חמישי), בשבוע החולף הוגשו 360 אלף בקשות ראשוניות לקבלת דמי אבטלה (כלומר, אנשים שפונים לקבלת סיוע כספי בפעם הראשונה).
מדובר בירידה של כ-30 אלף לעומת השבוע הקודם (שבו דווח תחילה על 373 אלף מובטלים, לאחר מכן הנתון עודכן ל-388 אלף). כמו כן, מהדו"ח עולה ש-13.8 מיליון אמריקאים מקבלים סיוע כלכלי כלשהו מעבר לדמי האבטלה ה"רגילים" (למשל, במסגרת תוכנית הסיוע לעצמאיים).
הדו"ח אף חושף כי ג'ורג'יה, רוד איילנד, אלבמה ומרילנד דיווחו על הירידה הגדולה ביותר במספר המובטלים החדשים, ואילו ניו יורק וטקסס - שתי מדינות בעלות עשרות מיליוני תושבים - דיווחו על העלייה הגדולה ביותר בכמות התביעות.
כזכור, לפני כשבועיים פורסם דו"ח המשרות החודשי, ממנו עלה ש-850 אלף משרות נוספו למשק במהלך חודש יוני.
מדובר בזינוק חד לעומת חודש מאי, אז נוספו 583 אלף משרות למשק האמריקאי, ונתון גבוה לעומת התחזית של כלכלני וול סטריט, שציפו ל-706 אלף משרות חדשות. על אף הבשורה החיובית, דו"ח המשרות גם חשף כי שיעור האבטלה עלה קלות, מ-5.8% בחודש שעבר ל-5.9% כיום.
מחד, שיעור האבטלה ירד באופן משמעותי מאז שיא המשבר בחודש אפריל אשתקד, אז הנתון עמד על 14.8%, אך הוא עדיין רחוק מ-3.5% שבו רשם ערב משבר הקורונה. כמו כן, לפי ההערכות ישנן קרוב ל-7 מיליון משרות ש"נמחקו" מהמשק במשבר וטרם חזרו.
ולמרות זאת, נדמה שהסרת מגבלות הקורונה עשתה רק טוב לכלכלה האמריקאית. תעשיית המסעדות והברים רושמת התאוששות מרשימה, ויותר ויותר אנשים חוזרים לאירועי ספורט ויוצאים לחופשות.