קוראים רבים יודעים כי עקבנו אחר יחסיו הדועכים של אילון מאסק עם המפלגה הקומוניסטית הסינית במשך זמן מה. ובעוד שאנחנו בקושי יכולים לנחש מה הטמפרטורה של היחסים המשתנים כיום, נראה שדבר אחד בטוח: מאסק והממשלה הסינית מתקרבים.
ולהוכחה לכך, אל תחפש רחוק יותר ממאמר חדש של 'בלומברג' המתאר את מאבקיו של אילון מאסק בסין.
בעוד שהתוכן אינו חדש לגמרי - סביר להניח שקוראינו יופתעו לשמוע פרט אחד מדהים: מאסק, ביקש על פי דיווחים מממשלת סין לצנזר את מבקרי החברה.
כשדיבר על האופן בו טסלה מנסה ליצור קשרים עם עיתונאים בסין, בלומברג קבע כי בעבר טסלה התמקדה בתקשורת ממלכתית, ומנסה כעת לבנות קשרים עם פרסומים בתעשייה ומשפיענים בפלטפורמות כמו Weibo ו-WeChat, למשל על ידי הזמנתם לסיורים במפעל, וניהול "מפגשי דיון" קבוצתיים עם קובעי מדיניות, צרכנים, וכלי תקשורת.
על פי אנשים שמכירים את העניין, טסלה גם התלוננה בפני הממשלה על מה שהיא רואה כמתקפות לא מוצדקות ברשתות החברתיות, וביקשה מבייג'ינג להשתמש בכוחות הצנזורה שלה כדי לחסום חלק מההודעות. נראה שזו הוכחה חיובית יותר לא רק שמאסק עובד בשיתוף פעולה הדוק עם המק"ס, אלא גם שמאסק מאמץ את הטקטיקות שלהם "להחזיק את הנרטיב יחדיו".
היחסים היו בעיקר שקטים עד תחילת 2021, כאשר בינואר כינה מאסק את ממשלת סין "אחראית יותר" לאזרחיה מאשר ממשלת ארה"ב.
בחודש מרץ ציינו כיצד מאסק המשיך ללקק למק"ס, כשהוא שר את שבחי המדינה וממשלתה.
ואז, באפריל 2021, נוצר משבר בין מאסק למפלגת המק"ס לאחר שמפגין בתערוכת הרכב בשנחאי באפריל עמד על גבי רכב טסלה והטיח ביקורת בבלמי המכונית בקליפ שהפך ויראלי.
זה הביא לשיימינג אינטנסיבי של התקשורת הסינית, שכינתה את הטיפול של טסלה במצב "שגיאה" והציעה שהיא עלולה "לגרום נזק חמור" לטסלה בשוק הסיני.
הגילויים החדשים עלולים לפגוע בתדמית התחרותית והחופשייה של מותג הרכב החשמלי המצליח.
בינתיים ממשלת סין לא הגיבה להתפתחויות, כמו גם גופי התקשורת החברתית הסינית עצמם אשר מאסק טירגט בניסיון להשיג PR חיובי.