מספר האנשים שמקבלים את תוספת הסיוע הפדרלי יורד בקצב מהיר במיזורי וב-21 מדינות אחרות, מה שמרמז כי סיום הסיוע עשוי לדחוף רבים לצאת ולחפש עבודה.
(צילום: Getty Images)
הסיוע הפדרלי מהמדינה בעקבות מגפת הקורונה עומד על 300 דולר בשבוע, והוא צפוי להסתיים בתחילת ספטמבר. עם זאת, כל מדינה יכולה להחליט לבד האם לבטל את ההטבה לפני מועד הסיום הארצי.
מושל מיזורי, מייק פרסון, אמר כי ההטבות היו מאוד מועילות בשיא המגפה, אך להמשיך אותן מחמיר את המחסור בכוח אדם. וכמוהו, כמו מושלים רפובליקנים אחרים, החליטו להפסיק את המענק הפדרלי כדי לטפל בחששות של עסקים רבים ממחסור בעובדים.
שיעור האבטלה של מיזורי עמד על 4.2% בחודש מאי, הרבה מתחת לממוצע הארצי שעמד על 5.8%. מיזורי הפסיקה את התשלומים ב-12 ביוני, והצטרפה לשלוש מדינות אחרות שעשו זאת לפניה. שבע מדינות עקבו אחריהן, והפסיקו את ההטבות ב-19 ביוני, ובסוף השבוע תוקף ההטבות יפוג בעשר מדינות נוספות. ארבע מדינות אחרות יקטינו את ההטבות עד ה-10 ביולי.
כלכלנים נוספים ודמוקרטים רבים טוענים כי כל מני גורמים, כמו קושי בטיפול בילדים ופחד מנגיף הקורונה, גורמים לעובדים פוטנציאלים רבים לבחור להישאר מחוץ לשוק העבודה.
אנטה מרקובסקה, הכלכלנית הראשית של חברת ג'פריס אל.אל.סי, אמרה כי "מעסיקים נאלצו להתחרות בממשלה המחלקת כסף, וזה מקשה מאוד על מציאת עובדים". עם זאת, היא הוסיפה כי מאז ביטול המענקים או ההודעה על כך, "מתחילים לראות תגובה" מצד המובטלים.
אחת הדוגמאות הממחישות את השינוי היא רשת המלונות Midas Hospitality, שאחד מסניפיה נמצא בסנט לואיס. החברה מקיימת כבר תקופה יריד עבודה על מנת להגדיל את כוח האדם. אך החברה טוענת כי במקרים רבים איש לא התייצב ליריד, והיו פעמים בהם רק שני אנשים התייצבו, התקבלו לעבודה – אך לא הופיעו אליה.
עם זאת, לפני מספר שבועות, הדברים החלו לזוז. באחד מהירידים שהמלון ערך הגיעו שבעה אנשים, ולפני שבועיים הגיעו 40 עובדים פוטנציאליים. "זה מטורף כמה מהר הדברים משתנים".
כאמור, כמו כל מדינה בארה"ב ובכלל, מיזורי חוותה ירידה בכלכלה. עם זאת, הנתונים המגיעים מהמדינה הם פחות קשים בהשוואה למדינות אחרות, במיוחד מאוכלסות יותר ונחשבות כמוקדי תיירות. שיעור האבטלה במדינה הגיע לשיא של 12.5 אחוזים באפריל 2020, מתחת לממוצע הארצי שעמד על 14.8%, וכאמור ירד למתחת ל-5%.