הסרט הסיני החדש שיצא לאחרונה בשם ״השמונה מאות״ הפך לאחד משוברי הקופות הגדולים בעולם. מתחת לכותרת הנוצצת, יש מסר לא פחות חשוב. ככל שהוליווד תתקדם אל עבר שירותי הסטרימינג, כך הסינים יצליחו לטפח את עולם הקולנוע ולפוצץ את בתי הקולנוע במזרח.
מתוך הסרט ״השמונה מאות״
אפשר לומר שהכיבוש הסיני נמצא בשיאו, אפשר גם לומר שלקורונה יש חלק מהותי בכך. מגפת הקורונה העולמית הצליחה לגרוף קורבנות רבים, כאשר אחד המרכזיים הוא ללא ספק הקולנוע ההוליוודי.
הסינים, שמנסים כבר שנים רבות להשתלט על התעשייה, הצליחו לעשות זאת לראשונה, עם הסרט החדש ״השמונה מאות״. כיום, הסרט נחשב לסרט הרווחי ביותר לשנת 2020, כאשר הוא הכניס מעל 460 מיליון דולר מאז שיצא, בחודש אוגוסט.
הנתון המפתיע באמת הוא, כי מרבית ההכנסות הן ממכירת כרטיסים בלבד, מה שעזר לו לעקוף את שובר הקופות של וויל סמית ״בחורים רעים לתמיד״ ולטפס למקום הראשון בטבלת שוברי הקופות של השנה.
הקולנוע האמריקאי ללא ספק נמצא במשבר, וברור ששוברי קופות אמריקאים לא ניתן לראות בימים אלו, ומסתמן כי גם לא בעתיד הקרוב. לעומת יפן וסין, בה תעשיית הקולנוע מתייצבת ואף פורחת, דווקא באירופה וארצות הברית, המצב רק הולך ומחמיר.
כבר בשנת 2017 סין הצליחה לטפס לרשימת עשרת המקומות הראשונים בטבלה של שוברי הקופות העולמי, אך לא הצליחה לקטוף את אחד המקומות הראשונים. בשנת 2018 שני סרטים סינים נוספים הצליחו להגיע למקומות 12 ו-13 בטבלה של סיכום השנה.
רבים לא יודעים זאת, אך מדובר בסרטים אשר לא הופצו במערב כלל, כלומר, במילים אחרות, ללא פסטיבלים, ללא בכורות נוצצות, ערבי השקה, ביקורות ועוד.
הבמאי של הסרט החדש ״השמונה מאות״ הוא גבר בשנות החמישים לחייו, שמו הו גואן, והוא כיום אחד מיוצרי הסרטים המבוקשים ביותר בסין. למעשה, בשנה שעברה הוא היה אחד מתוך שבעה במאים אשר היו חתומים על הסרט ״עמי, ארצי״ שתוכנן לעלות במסגרת שבעים שנים לייסוד הרפובליקה העממית.
חשוב להוציא רק לרגע את הקורונה מהתמונה, ולבחון מה היה בו, בסרט, שהצליח למשוך מיליוני סינים לקולנוע. ראשית, מדובר בסרט מלחמה ראוותני, דרמטי ועשוי היטב, אשר מגולל את הסיפור המלחמה בין שנגחאי לבין הצבא היפני אי שם בשנת 1937. מדובר באחד הסיפורים המוכרים ביותר בתרבות, ומכאן, הצליח למשוך רבים.
באחד מקטעי השיא הדרמטים ביותר בסרט, ניתן לראות קבוצה של חיילים אשר חוגרים על עצמם חגורות נפץ וקופצים מקומה שנייה, כאשר הם מפוצצים את עצמם בדרך למטה. מדובר בסצנה מרהיבה, קשה במיוחד לצפייה, אך כזו שלא ניתן לנתק את העיניים ממנה.
ניתן לראות כי חלק ניכר משוברי הקופות של סין בשנים האחרונות עוסקים בגבורה צבאית. כאשר גם הבמאי הו גואן עוסק רבות בנושא זה, מקדש אותו ומביא אותו בצורה דרמטית ואסתטית למסך.
כרגע, הסרט אינו זמין לצפיה מחוץ לסין, ובכל זאת הצליח להגיע למעמד של שובר הקופות הגדול ביותר השנה,מה שמעורר את השאלה מדוע עדיין קיים הצורך בטבלאות, בטח כאשר רוב התוצרת של הוליווד עוברת כאמור, לשירותי סטרימיינג. במילים אחרות, השאלה כמה כסף הסרט עתיד להכניס תהיה בלתי רלוונטית.
מדובר בתהליך גמילה שיכול להיות חיובי, ללא כל ספק, כאשר כיום, כל סרט נמדד בראש ובראשונה בכמות הדולרים שהוא הכניס לקופה. מסתמן ששנת 2020 הביאה עמה שינויים רבים בתחומים כה מגוונים ורחבים, ואין ספק כי אחד מהם הוא עולם הקולנוע, והקולנוע ההוליוודי בפרט, שנראה שהוא לגמרי נמצא במשבר, אך משבר אשר יניב שינויים רבים, חיוביים ברובם.