על בתי הספר התיכוניים ברחבי קליפורניה ייאסר להתחיל את יום הלימודים לפני השעה 8:30 בבוקר, זאת בעקבות אישור הצעת החוק מצד מושל המדינה, גאווין ניוסאם, אמש.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
למעשה, קליפורניה הפכה למדינה האמריקאית הראשונה שמחוקקת חוק מסוג זה. עם זאת, חשוב להסביר כי הצעת החוק תיכנס לתוקף רק ב-1 ביולי 2021, כך שבפועל החוק יחול רק משנת הלימודים 2021-2022.
מי שעומד מאחורי הצעת החוק הוא הסנאטור המקומי אנתוני פורטנטינו, דמוקרט שמייצג בסקרמנטו מספר ערים ושכונות במחוז לוס נאג'לס, ביניהן בורבנק, גלנדייל, פסדינה וסיירה מדרה. "עם אישור הצעת החוק, מערכת החינוך בקליפורניה תציב את רווחת התלמידים ובריאותם מעל לבירוקרטיה ממסדית שאינה משתנה", הוא אמר והמשיך, "תחילת יום הלימודים בשעה מאוחרת יותר תשפר את הביצועים האקדמיים ואת בריאות התלמידים".
תיכון "טאפט" בשכונת וודלנד הילס בלוס אנג'לס (צילום: ויקיקומונס)
הצעת החוק רלוונטית גם לתלמידים בחטיבות הביניים, שכן היא תאסור על תחילת יום הלימודים לפני השעה 8:00 בבוקר בבתי הספר הללו. הצעה דומה אושרה אשתקד ע"י הסנאט בקליפורניה, אך המושל דאז - ג'רי בראון - החליט להטיל עליה וטו.
הטענה העיקרית של התומכים בהצעת החוק היא שהמוח של בני נוער עדיין נמצא בשלבי התפתחות, ועל כן הם זקוקים לשעות שינה מקסימליות. מחקרים ייערכו בנושא בשנים הקרובות, ואם אכן יתברר כי דחיית פתיחת הלימודים מסייעת לתלמידים, יתכן כי הצעות חוק דומות יאושרו ע"י המחוקקים במדינות נוספות.
מחוז החינוך בלוס אנג'לס הוא השני בגודלו בארצות הברית אחרי ניו יורק, שם גם נבחנת האפשרות לדחות את פתיחת יום הלימודים לשעות מאוחרות יותר. על פי דוברת משרד החינוך בניו יורק, כ-95% מבתי הספר בעיר מתחילים את יום הלימודים בסביבות השעה 8:00: "מרבית בתי הספר מתחילים את היום בין 8:00 ל-8:20", היא אמרה.
מושל קליפורניה, גאווין ניוסאם (צילום: AP)
חשוב לציין כי קיימת התנגדות להצעת החוק, גם בקליפורניה. עיקר ההתנגדות מגיעה מצד מחנכים, בין אם מדובר במורים או בבכירי מערכת החינוך. לדעתם, מי שצריך לקבוע את שעת פתיחת הלימודים הם אנשי מחוז החינוך.
פטריק או'דונל, חבר בבית הנבחרים המקומי ואחד המתנגדים לחוק, אמר אמש לאחר חתימת המושל: "אנחנו לא צריכים לקבוע את שעות פתיחת הלימודים. המחוקקים בסקרמנטו לא תמיד מציעים את ההצעות הטובות ביותר", אמר הדמוקרט מלונג ביץ'.
מדובר בהצעת החוק השנייה שקשורה לבתי הספר בקליפורניה ושזכתה לאישור המושל בימים האחרונים, זאת לאחר שבשבוע שעבר אושרה הצעת חוק שתעניק לתלמידים הסובלים מבעיות רפואיות את האפשרות להביא מריחואנה לבית הספר.