מנכ"ל פולקסווגן אמר אתמול (שלישי) בתום פגישה בבית הלבן, כי יצרנית הרכב הגרמנית בונה שיתוף פעולה עם פורד, והיא עשויה להשתמש במפעלים האמריקניים של החברה כדי לייצר רכבים משלה.
ייתכן והחברה הגרמנית תשתמש במתקני פורד
מנכ"ל החברה, הרברט דיס, אמר כי החברה "שוקלת גם הקמה של מפעל הרכבת רכב נוסף". הוא הוסיף כי פולקסווגן נמצא בשלב מתקדם במשא ומתן עם פורד, "כדי לבנות שותפות עולמית אמיתית, שעשויה לחזק את תעשיית הרכב האמריקנית". גורמים בעולם הרכב סבורים שכמו שהחברה הגרמנית רוצה להשתמש במפעלים הלא מנוצלים של פורד, כך גם ייתכן שיצרניות רכב אסייתיות או אירופיות ירצו לעשות שימוש במפעלי GM, שהודיעה על סגירת חמישה מפעלים בצפון אמריקה.
אתמול דווח כי הארגון מחדש בפורד עלול להוביל לקיצוץ של כ-25 אלף משרות. עוד דווח כי אף שפורד טרם פרסמה את מספר המשרות שיקוצצו במסגרת השינוי המבני בחברה, שיתבצע בהשקעה של 11 מיליארד דולר, הוא עלול להיות גבוה אף יותר מהצמצום שמתכננת ג'נרל מוטורס.
לדברי אדם ג'ונאס, אנליסט במורגן סטנלי, "אנחנו מעריכים שחלק גדול מצעדי הארגון מחדש של פורד יתמקדו ב 'פורד אירופה', עסק שאנחנו אומדים את שוויו במינוס שבעה מיליארד דולר. אבל אנחנו גם צופים שינויים משמעותיים בצפון אמריקה שיחולו על מספר משמעותי של עובדים בשכר קבוע ושעתי".
70 אלף עובדי פורד הקבועים עודכנו שצפוי אובדן משרות בהיקף בלתי ידוע עד אמצע השנה הבאה, במסגרת מה שהחברה מכנה "עיצוב מחדש של הארגון". העיצוב מחדש נועד ליצור כוח עבודה ש "בנוי למהירות", כך אמרה קרן המפטון, דוברת מטען החברה. המפטון הוסיפה שרוב פעולות הארגון מחדש יחולו מחוץ לצפון אמריקה ושכל הערכה בדבר מספר המשרות שיקוצצו היא ספקולציה בלבד.
ג'ונאס מעריך שעקב השינויים בתחום הרכב, יצרניות נוספות תיאלצנה ללכת בעקבות פורד וג'נרל מוטורס, שהודיעה בשבוע שעבר כי תקצץ כ-15% מכוח העבודה שלה שהם כ-8,000 עובדים. תחילה יסגרו מפעלים שמוכרים דגמי סדאן שלא נמכרים מספיק כבעבר, ובהמשך להיערך לייצור יותר מכוניות חשמליות ועצמאיות. "אנחנו מאמינים שמודל עסקי שיתמקד בהישרדות יתועדף על חשבון רווחים בטווח הקצר", כתב ג'ונאס.