- בניסיון להציל את הסכם הגרעין ולהסיר את הסנקציות: המעצמות ייפגשו בווינה ויציעו לאיראן הסכם חדש
- חברות אמריקניות משלמות את מחיר הסנקציות על איראן
- מלחמת האיומים בין טראמפ לרוחאני מסלימה: "השלכות חמורות שלא היו כמותן בהיסטוריה"
- טראמפ: מוכן להיפגש עם נשיא איראן רוחאני בכל זמן, ללא תנאים מוקדמים
- יבואניות הנפט הגדולות תוחרגנה מהסנקציות על איראן
נשיא איראן, חסן רוחאני, הודה בראיון לכלי התקשורת בארצו כי סבב הסנקציות האמריקאי השני על טהרן, שייכנס לתוקפו ב-5 בנובמבר ויכלול עיצומים על הנפט האיראני, עלול לפגוע בכלכלת איראן. "צפויים לעבור עלינו כמה חודשים קשים", אמר רוחאני, שהבטיח כי "נעשה כל שביכולתנו על מנת לצמצם את הנזק ולמנוע בעיות".
הסבב הנוכחי יכלול סנקציות על הנפט האיראני, ענף הייצוא העיקרי של הרפובליקה האסלאמית, אך רוחאני ניסה לשדר ביטחון עצמי לנוכח הפגיעה הצפויה בכלכלת איראן ואמר כי "איננו חוששים מארה"ב ומהסנקציות שלה. מדובר בעוול חדש מצד אמריקה. העם באיראן צריך לדעת כי ממשלתו לא תסבול איומים".
ואילו נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שלח מזכר למזכירי המדינה, האוצר והאנרגיה של ארצו בו כתב כי הוא בטוח בכך שיש כמות מספקת של נפט ומוצריו במדינות אחרות, כך שניתן להימנע מרכישתם מאיראן. המסר הגיע ימים אחדים לפני סבב העיצומים השני, ב-5 בנובמבר, שיכלול הפעם גם מגבלות בתחום האנרגיה.
עם זאת, מדינות אחרות בעולם נערכות לסנקציות האמריקאיות על הנפט האיראני וגם מחפשות הקלות. ארה"ב הודיעה כי תאפשר להודו ודרום קוריאה להמשיך לקנות נפט מאיראן למרות חידוש הסנקציות. על פי האקונומיק טיימס, עיתון היוצא באנגלית בהודו, הודו תורשה לקנות מיליון ורבע טונות של נפט איראני מדי חודש עד מרץ, אך תצמצם את היבוא שלה בשליש.
על פי דיווח בבלומברג, גם דרום קוריאה תזכה לפטור מהחרם על איראן ותנאיו צפויים להתפרסם בימים הקרובים. יפן ביקשה גם היא היתר להמשיך לסחור עם הרפובליקה האסלאמית, אך טרם נענתה. ההערכות הן כי עד כה הסנקציות על איראן צמצמו את יצוא הנפט שלה בכשליש. סין הצהירה בעבר כי תוסיף לקנות נפט מאיראן על אף הסנקציות אך ייתכן שפחית משמעותית את הכמויות.