האם צוקרברג נכנע ללחצים מבפנים? בפייסבוק לא אהבו את הנטייה של המנכ"ל לא "להתלכלך" בפרשות האחרונות
בכירים בפייסבוק לא אהבו את העובדה שהמנכ"ל, מותג בפני עצמו, מנסה לא להתערב ציבורית בפרשות השונות. האם בגלל זה הוא יצא לתקשורת לאחרונה?

מנהלים בכירים בפייסבוק הביעו תסכול משתיקתו המתמשכת של המנכ"ל למרות הפרשות האחרונות שמטלטלות את החברה. התיסכול בקרב הדרג הבכיר של מנהלי פייסבוק הולך ומתגבר לאחרונה בנוגע למה שהפך לדפוס שחוזר על עצמו בפרשות שמטרידות את החברה לאחרונה: שתיקתו הפומבית של המייסד והמנכ"ל מארק צוקרברג.


מקשיב לטענות העובדים? צוקרברג


לפייסבוק יש כיום מספר חסר תקדים של 2 מיליארד משתמשים, ושמו של המנכ"ל שלה מוכר בכל העולם, אך במה שהולך ומתברר כאחת השנים הקשות בהיסטוריה של החברה צוקרברג נשאר מחוץ לויכוח הציבורי. כעת יש תחושה הולכת וגוברת בתוך הנהלת פייסבוק שהוא חייב לצאת ולהגיב במהירות רבה יותר ובצורה גלויה יותר לגבי חילוקי הדעות והאתגרים שהחברה ניצבת בפניהם.

"מה שמבדיל את פייסבוק מחברות טכנולוגיה אחרות]הוא שמארק צוקרברג והמנהלת האופרטיבית של החברה שריל סנדברג הפכו למותגים בעצמם", אומר מקור בתוך החברה. "הם מוכרים לרבים וממותגים חזק ברמה האישית ולכן אנשים מצפים לשמוע מה יש להם לומר כאשר פייסבוק נמצאת במשבר."

וזה אכן רגע של משבר עבור פייסבוק. החברה ניצבת בפני מספר מאבקים קשים, החל מ"פייק ניוז", עבור טרולים רוסים שהופכים את הרשת לכלי נשק עבורם, וכלה בשערורייה האחרונה שקשורה בחברת Cambridge Analytica ובשימוש שעשתה בנתוני הגולשים ברשת החברתית.

לפי מקורות פנימיים צוקרברג זוכה לכבוד רב בתוך החברה והוא באמת משתוקק להפוך את העולם למקום טוב יותר, אך למרות היותו גורם חשוב מאחורי הקלעים מנהלים בכירים בחברה נעשים מתוסכלים יותר ויותר מכך שהוא אינו מדבר מספיק באופן פומבי על הנושאים המסובכים שמטרידים את פייסבוק בשנה האחרונה.

"זו החברה שלו. אנשים בחוץ רוצים לשמוע ממנו", אומר מנהל בכיר שביקש לדבר באופן אנונימי בשל רגישות הנושא. "יש תחושה שמארק לא מוכן ללכלך את ידיו עד שהבעיות הופכות לקשות מאד."

כמובן שיש בפייסבוק גם אנשים אחרים שיכולים לצאת בהצהרות פומביות, כפי שאכן קורה בחברות טכנולוגיה אחרות. לדברי מקור אחר בפייסבוק, אם יש בעיה במיקרוסופט, למשל, אנשים לא קוראים למנכ"ל סאטיה נדלה לדבר. אבל ההבדל הוא ברמת ההיכרות עם שמם של צוקרברג וסנדברג בעולם החיצוני.

חשוב לציין שלבעיות שפייסבוק מתמודדת עמן אין פתרונות קלים. זו הסיבה שבתוך החברה יש רצון לקיים דיון ציבורי בנוגע לאתגרים שעמם יש להתמודד בתהליך פתרון הבעיות. "בדברים האלה יש המון ניואנסים", אומר מנהל בכיר. "לכל תשובה יש מחיר."

רק לעתים נדירות נחשף הציבור לשיחות שמתנהלות בתוך פייסבוק, למרות שלהחלטות שמתקבלות שם יש השפעה על חלק גדול באוכלוסייה.

"אנחנו רוצים לספר לציבור יותר על הקשיים. אם לא נעשה זאת בעצמנו אנשים אחרים יכתבו את הדברים עבורנו", אומר עוד מנהל בכיר בחברה. והמנהל הראשון מוסיף: "לפתרון הבעיות יש מחירים. חיסול ה"פייק ניוז" עלול להוביל לצנזורה של מקורות חדשות עצמאיים, וכאשר אנחנו מגבילים גישה למידע זה עלול לפגוע במפתחים ובחוקרים לגיטימיים.... איכות הדיון הציבורי רק תשתפר אם נכיר בכך בפומבי."

בעקבות פרסום הדברים האלו לראשונה הגיב דובר פייסבוק : "מארק, שריל והצוותים שלהם עובדים מסביב לשעון על מנת לקבל את כל העובדות ולנקוט בפעולה המתאימה כדי לנוע קדימה, מכיוון שהם מבינים את רצינות הנושא. החברה כולה זועמת על כך שהיא רומתה [בפרשת Cambridge Analytica], והיא מחויבת ליישם במלוא המרץ את מדיניותה להגנה על המידע האישי של אנשים ותנקוט בכל צעד שנדרש כדי לממש זאת."

YOU MIGHT ALSO LIKE